Dinsdag 18 mei 2010, 19:00 uur Sportpark Drieburg

AFC TABA 2 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie inhaal ronde 22

4 - 5 (2 - 3)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-3-2-1
Scheidsrechter: ik zie ik zie wat jij niet ziet...
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 3
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Ronald, Jan, Tim, Kristiaan, Niek, Teun, Wietse, Joeri, Kai, Bas, Onno, Rachid, Pieter en Jacob B

Scoreverloop:
1-0   Taba

2-2   Taba
3-3   Taba (Pen)
4-4   Taba
1-1   Teun
1-2   Onno
2-3   Tim
3-4   Pieter
4-5   Onno

Verslag

Door: ???


Zaterdag 15 mei 2010, 14:30 uur Sportpark Drieburg, Veld 1

DVVA 14 - ASV Arsenal 5

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie inhaal ronde 12

0 - 1 (0 - 0)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Nico de Wit
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 76
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Jan, Tim, Kristiaan, Niek, Remko, Teun, Wietse, Joeri, Kai, Bas, Onno, Rachid, David, Pieter, Jacob B en Joris

Scoreverloop:
0 - 1   Ars

DVVA 14 kan ASV Arsenal op Drieburg niet van titel afhouden

Door: Tim Cardol

Een mirakel moest geschieden wilden de mannen van Jan Doggen op zaterdag 15 mei nog een greep naar de macht doen in de reserve vijfde klasse. Dat mirakel, in de hoedanigheid van een 17-0 overwinning kwam er echter niet en zo was het vuurwerk en de champagne na afloop van de wedstrijd voor de heren die hun wedstrijden in de schaduw van het Olympisch Stadion afwerken.

Om deze kampioenswedstrijd luister bij te zetten hadden de heren van Arsenal besloten de lange reis van Drieburg per tourbus af te leggen en zo kwam het dat de stemming langs de kant er tijdens deze titanenstrijd erg goed in zat. Het op de wedstrijd afgekomen DVVA publiek ten spijt, was er zodoende toch een beetje sprake van een uitwedstrijd voor de geelzwarte leeuwen. Ondanks deze Arsenal gezinde sferen, was DVVA duidelijk niet van plan te figureren bij dit kampioensfeestje en zo ontstond er in de eerste helft een strijd die weliswaar niet erg veel kansen kende, maar wel uitermate boeiend was. Het was Arsenal, dat thuis nog verrassend gemakkelijk over DVVA was heengelopen, dat ook op Drieburg het initiatief nam. Geconcentreerd verdedigen en veel strijd op het middenveld zorgden ervoor dat grote kansen veelal uitbleven en waar dat wel het geval was, was ook Erwin attent. Door het opgedane vertrouwen uit de beginfase kon ook DVVA gaan nadenken over aanvallende intenties en dus ontstonden er langzaam mogelijkheden. Een harde voorzet van Tim verdween vanaf een Arsenal been bijna in eigen doel en een vloeiende aanval over rechts kwam met een fraai hakje van Jacob, rand zestien voor de voeten van Kristiaan wiens schot helaas niet geplaatst genoeg was om de keeper echt te verontrusten. Na 45 minuten kon het geelzwarte keurkorps echter met vertrouwen aan de thee en was er nog steeds alle hoop dat het nakende feestje van de tegenstander vakkundig verstoord kon worden.

De thee had echter ook voor hernieuwde aanvalsdrang gezorgd bij Arsenal en zo werd DVVA vanaf het fluitsignaal opnieuw naar achter gedrukt. Waar het DVVA in de eerste helft nog grotendeels lukte om onder de druk uit te komen, moest er nu vaker ongecompliceerd geruimd worden en zodoende was er van goed voetbal al snel niet echt sprake meer bij de leeuwen. De momenten voor de goal van Erwin begonnen hachelijker te worden en Jan Doggen besloot met een tackle op het been van de (te) snelle Arsenalspits aan te geven, dat alle middelen waren geoorloofd om dit Arsenal van de winst af te houden. En toch ging het niet veel later mis. Niet attent ingrijpen op het middenveld zorgde ervoor dat Arsenal zijn spits aan het werk kon zetten die met een knappe beweging Wietse verschalkte en daardoor opeens vrij door kon lopen naar Erwin. Met een ‘buitenkantje’ werd ook deze gepasseerd en ook een wanhopige duik van Teun kon geen redding meer brengen. 0-1 voor Arsenal en het vuurwerk klonk weer.

Hoewel ook een gelijkspel het kampioenschap niet meer zou kunnen verhinderen, besloot DVVA deze wedstrijd met opgeheven hoofd te willen beeindigen en dus werd er na de 0-1 dapper op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er nog wel, maar appčl voor hands, een kopbal van dichtbij van Wietse en het mee opkomen van Erwin bij corners leidden niet meer tot doelpunten.

En zo werd ASV Arsenal 5 uiteindelijk de terechte kampioen van de reserve 5e klasse. Champagne werd ontkurkt, confetti sierde de Drieburgse velden en het was waarschijnlijk nog lang onrustig in de Febo op het Stadionplein. DVVA 14 mag terugkijken op een zeer geslaagd debuut in de 5e klasse en zal ook volgend jaar met hernieuwde moed op jacht gaan naar doelpunten, meters bier en een kampioenschap!


Zaterdag 8 mei 2010, 12:00 uur Sportpark Middenmeer, Veld 3

WV-HEDW 16 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie inhaal ronde 14

0 - 2 (0 - 1)
42% - 58%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: WV-HEDW 20
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 2
Megafoon(s): 0
DVVA: Ronald, Jan, Kristiaan, Remko, Teun, Wietse, Kai, Koen, Bas, Jacob B, Joris en Pieter (alleen 3e helft)

Scoreverloop:

0-1   Teun (Onno)
0-2   Jan (pen)

Het 14e houdt stand in modderpoel

Door: Teun Jansen

Affiches tegen WV-HEDW zijn altijd zeer aantrekkelijk. Zelden heeft de tegenstander van het veertiende een lagere nummering dan het veertiende zelf. De jaarlijkse uitzondering hierop is Wilhelmina Vooruit – Hortus en Eendracht Doet Winnen. Nadat vorig jaar het geriatrieteam van het 21e bestreden mocht worden, is er na de promotie niet veel veranderd. Nog steeds heeft de tegenstander een lagere nummering, te weten zeventien. WV-HEDW 17 – DVVA 14. Dit affiche trok wederom enkele mooie vrouwen. Het sterrenensemble moest de wedstrijd met tien man beginnen, omdat een viertal grafdrinkverplichtingen had in Berlijn, Pieter weigert voor 14.30 te voetballen, Onno een of andere suffe uitverkoop aan het bezoeken was en wat mensen dankzij een roze fietstochtje niet snel in het oostelijke gedeelte van de stad wisten te komen. Ondanks de numerieke minderheid begon het 14e overtuigend. Het wist op het loodzware veld enkele kansen te creeren en sloeg de blauwwitte aanvallen redelijk effectief af.

Na een minuutje of 25 was ook shopkoning Onno gearriveerd en hadden beide teams weer evenveel spelers. Schuldbewust probeerde Onno zijn late aankomst te compenseren. Deels om het betalen van een meter bier te voorkomen, daar het geld was op gegaan aan allemaal slimfitbroeken. Zijn tomeloze inzet leidde tot een pass op maat op Teun. Deze legde koeltjes de bal in de hoek en een voorsprong was geboren. Ondanks dat WV-HEDW goed bleef combineren en een licht veldoverwicht had kwamen de geelzwarte leeuwen niet echt in gevaar. Eenmaal werd WV erg gevaarlijk, maar de zieke gelegenheidskeeper Kiwitz wist de bal met een katachtige reflex te keren.

In de tweede helft bleef het spelbeeld zelfde. Er waren enkele kansjes voor onder andere Onno en Remko. WV-HEDW bleef drukken maar creerde weinig uitgespeelde kansen. Halverwege de tweede helft werd er slordig uitverdedigd door WV en kon Teun de bal oppikken. Een verdediger van WV probeerde op onrechtmatige wijze een schot te voorkomen en tikte de jongeman tegen de schenen. De correct fluitende arbiter wees gedecideerd naar de stip. Ondanks dat Teun graag een ongeschreven voetbalwet aan de laars wilde lappen, besloot de aanvoerder anders. Aanvoerdert schoot de bal onberispelijk binnen en bracht op deze manier evenwicht in zijn eigen doelsaldo. Tevens betekende dit 2-0. WV gaf de moed niet op en bleef de aanval zoeken, maar werd zelden gevaarlijk. De tweede katachtige reflex van Kiwitz leidde tot ongeloof en frustratie bij de tegenstander, die langzaam het geloof in een goede afloop begon te verliezen. Dit bleek geheel terecht. Drie punten en twee doelpunten voor de geelzwarte bazen.


Zaterdag 24 april 2010, 14:30 uur Sportpark Drieburg, Veld 1

DVVA 14 - RKAVIC 6

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 21

3 - 2 (2 - 1)
55% - 45%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: David / Tim
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 4
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Ronald, Jan, Tim, Niek, Remko, Wietse, Joeri, Kai, Koen, Bas, Onno, David, Jacob B en Joris

Scoreverloop:
1-0   Onno (vuurpijl)
2-1   Remko (pen)
3-1   Remko (Kai)
1-1   RKAVIC

3-2   RKAVIC

Verslag

Door: ???


Zaterdag 10 april 2010, 14:30 uur Sportpark Drieburg

JOS/W'graafsmeer 7 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 20

5 - 1 (2 - 1)
61% - 39%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: Jos
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 5
Megafoon(s): 0
DVVA:Ronald, Jan, Kristiaan, Niek, Remko, Teun, Wietse, Joeri, Koen, Bas, Rachid, David en Joris

Scoreverloop:
1-0   Jos
2-1   Jos
3-1   Jos
4-1   Jos
5-1   Jos
1-1   Remco (solo)
Het 14e kansloos onderuit bij de buren

Door: Teun Jansen

Op een zonvergoten zaterdag was het tijd voor de zoveelste Drieburgderby in de historie van het 14e. De geelzwarte mannen mochten op bezoek bij buurman JOS. Thuis werd de wedstrijd enigszins ongelukkig met 3-1 verloren. Gemotiveerd om een goede eindklassering te behalen was het noodzaak een beter resultaat neer te zetten. Het duurde even voordat de kleedkamer vrij was en zodoende werd er door het 14e en masse gechilled langs het hoofdveld van JOS. Losjes werden balletjes hooggehouden en een-tweetjes gemaakt alsof het niets was. Ondertussen kan Jan en alleman genieten van de avonturen van de sponsor bij het NOS-journaal, die daar even ragfijn heeft uitgelegd dat De Graafschap een prima q-waarde heeft om stand te houden in de Eredivisie, daarvoor moet er wel een nieuw stadion komen en moet Purrel Frankel uiteraard niet verkocht worden.

De wedstrijd kunnen we kort over zijn. Zelden is het 14e zo weggetikt. In ieder geval in dit seizoen niet. Aanvallen liepen niet, duels werden verloren. Gelukkig waren er wel wat lekkere wijven langs de kant, dat dan weer wel. Na een 1-0 achterstand, maakt Remko na een zeer fraaie solo nog wel de 1-1. Vervolgens was het een potje huilen met de pet op. Nog vier treffers kregen de bazen van het 14e om de oren. Eindstand 5-1.


Zaterdag 3 april 2010, 11:00 uur Sportpark Voorland, veld 1

VVGA 4 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie inhaal ronde 16

2 - 2 (2 - 1)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: vvga
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 4
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Koen, Jan, Joeri, Onno, David, Bas, Teun, Kai, Kristiaan, Tim, Carlos, Remco, Miquel, Pieter, Jacob en Ronald

Scoreverloop:
1-0   VVGA
2-0   VVGA

2-1   Miquel (Kristiaan)
2-2   Miquel (Kristiaan)

DVVA vergadert naar gelijkspel

Door: Teun Jansen

Voor de verandering werd er om het christelijke tijdstip van 11 uur afgetrapt. Een tijdstip waarop de meesten geelzwarten niet wakker zijn. Een enkeling weigert te geloven dat er ook voor half drie gevoetbald kan worden. Ook de kantine van de ambtenaren was nog niet helemaal klaar voor deze wedstrijd, daar er een beperkt assortiment aanwezig was. Gelukkig waren er wel broodjes kaas, zodat Kai na 8 weken zonder voetbal geen aardschok te verwerken kreeg.

De mannen van het veertiende hadden er zin in. De gretigheid was af te lezen uit het fanatisme waarmee rondo's zonder bal werden gedaan. Na een fanatieke warming-up werd er afgetrapt op het loodzware veld. DVVA begon weinig overtuigend en kwam daardoor terecht op 1-0 achterstand na knullig uitverdedigen. Ook na deze goal bleef het voetbal matig. Een ongelukkige balbehandeling van Joeri leidde tot een verdubbeling van de score. De mooiste eigen goal van het seizoen, dat wel. Langzaam kwam het14e uit de slaap en na enkele kleine kansjes resulteerde dit in de 2-1 van Miquel. Enkele minuten later had de geelzwarte enclave recht op een penalty, maar de arbiter oordeelde anders.

De geste in de vorm van thee en aquarius in het zogenoemde Haags kwartiertje waren meer dan sympathiek te noemen. In de tweede helft begon het14e beter te voetballen, al wist VVGA prima partij te bieden. Uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord in de tweede helft. Miquel schoot de gelijkmaker binnen. In het vervolg waren er nog kansen voor beide ploegen, maar moesten de teams genoegen nemen met een puntendeling.

Na een lekkere douche was het tijd om te verpozen bij de ALV van de tennisafdeling van VVGA. De ambtelijke tennisroutiniers leken de aanwezigheid van de leeuwen uit Oost maar moeilijk te kunnen verteren. Goede grappen werden niet begrepen, tafeltennisskills werden ondergewaardeerd en Brakke Barbara wees de mannen van DVVA uiteindelijk de deur. Dit mag toch wel een nieuw dieptepunt heten in de teamhistorie. Een weigering in de Bubbles kunnen we hebben, boze Meppelenezen na het terroriseren van de dorpskeren kunnen we ook begrijpen, maar een voetbalkantine uitgezet worden door tennisvrouwen. Dat gaat te ver!

Gelukkig staat de deur van toekomstig subsponsor Ruk en Pluk ook in moeilijke tijden voor ons open. De charmante kastelein van Ruk en Pluk was zelfs bereid iets eerder te openen om het sterrenensemble op te vangen. Nadat ook de gokkast vakkundig was leeg getrokken door de barvrouw, zat er zelfs een biertje van het huis in voor de mannen van het 14e. Zodat de eindconclusie is dat het14e wederom oppermachtig was in de derde helft. Volgende week een Drieburgderby bij buurman JOS. Allemaal op tijd naar bed vrijdag, zodat we drie punten kunnen pakken tegen de oude club van Fred Grim!


Zaterdag 27 maart 2010, 14:30 uur Sportpark Drieburg, Veld 2

DVVA 14 - AFC TABA 5

4-3-2-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie inhaal ronde 15

2 - 0 (1 - 0)
60% - 40%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Joris
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 5
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Ronald, Koen, Jan, David, Joeri, Niek, Teun, Kristiaan, Tim, Miquel, Onno, Carlos, Jacob, Bas en Rachid

Scoreverloop:
1-0   Kristiaan (Jan)
2-0   Onno (Miquel)


DVVA 14 vergeet door te drukken tegen TABA, maar wint wel

Door: Tim Cardol

Als het laaggeklasseerde AFC TABA op bezoek komt, maakt dat meestentijds de weg vrij voor grappen over shagrokende ouwe hippies met een baard en enige mate van onderschatting. Zo ook op zaterdag de 27e en dus kon er op vrijdagavond weer uitgevoerd worden waar het 14e ook bij DVVA zo om bekend staat. Het gevolg waren kleine oogjes, hoofdpijn en een bierwalm bij een groot deel van de selectie. En dan is het opeens erg prettig dat je TABA op bezoek krijgt en niet ASV Arsenal.

In een door Joris Kooijman zuinig gefloten wedstrijd, toont DVVA aan dat goed voetbal moeilijk te combineren valt met een alcoholische voorbereiding. Het voetbal is slordig, passes komen niet aan en er worden te weinig duels gewonnen. Gelukkig weet TABA hier weinig tegenover te stellen en wordt de eerste helft gekenmerkt door een strijd op het middenveld zonder al te veel kans. Ondanks deze malaise kon er toch met 1-0 gerust worden. Vanaf de linkerkant van de zestien zag Kristiaan de keeper van TABA verkeerd opgesteld staan waarop hij hem verraste met een laag schot in de korte hoek. Het sein om de thee op te zoeken en de laatste restjes nadorst weg te werken in de kleedkamer.

In de tweede helft ontspon zich een vergelijkbare strijd, met als enige verschil dat bij de geelzwarte buren de vermoeidheid parten begon te spelen en er zodoende veel ruimte ontstond voor de DVVA om de score uit te breiden. Vrij snel na rust werd de wedstrijd al wel in het slot gegooid door Onno die vanaf randje zestien de bal met een bekeken schot in de kruising deed verdwijnen. Daarna waren er genoeg kansen op een grote uitslag. Zo stuitte Bas op de zeer verdienstelijke keeper en zag Jacob een vrije schotkans uiteenspatten op de paal. Een gebrek aan scherpte en veel spelers die in de tweede helft voor eigen succes wilden gaan, zorgden er voor dat het bij 2-0 bleef en TABA de gehele negentig minuten het gevoel mocht behouden dat er op Drieburgpad 5 iets te halen viel. Zoals het een laagvlieger betaamt, werd er uiteindelijk niets meer opgehaald en dus konden de mannen van AFC TABA na ook een nipt verloren 3e helft onverrichter zaken de lange reis naar Fizeaustraat 10 aanvangen.

De schoonheidsprijs hoeft niet altijd verdiend te worden, drie punten zijn het belangrijkst in de strijd om de titel die hoogstwaarschijnlijk op het aantal gespeelde wedstrijden beslist gaat worden.


Zaterdag 20 maart 2010, 14:30 uur Sportpark Drieburg, veld 4

DVVA 14 - Blauw Wit Amsterdam 3

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 19

4 - 2 (3 - 1)
55% - 45%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: David
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 2
Megafoon(s): 0
DVVA: Ronald, Teun, Carlos, Wietse, Jan, Niek, Remko, Kristiaan, Tim, Joris, Bas, Onno en Miquel

Scoreverloop:

1-1   Miquel (solo)
2-1   Remco (Miquel)
3-1   BWA (Miquel)
4-1   BWA (Miquel)
0-1   BWA4-2   BWA

Rechterflank excelleert op de goal

Door: Moutarde

Na twee zure verliespotten kreeg het 14e de kans zich te revancheren tegen Blauw Wit. De uitwedstrijd in west was een waar spektakelstuk, wat door DVVA met 3-4 gewonnen werd, na een 3-0 achterstand. Kai zat nog tussen acht tentamens en vier essays in. Goed nieuws was er ook, het grafdrinkensemble van Ikkes keerde na een weekje kotsen op de piste weer terug op Drieburg om de geelzwarte kleuren te verdedigen. Het feest werd gecompleteerd dat de vitale rechterflank ook weer aanwezig was.

Het voordeel van de rechterflank is dat zij multifunctioneel zijn. Keeper Erwin had gegokt op een afgelasting en zat daarom voor de vijfde keer in vier weken ergens in Europa bij zijn vriendin. De oplossing was gelukkig dichtbij. Aangezien iedereen de superioriteit van de rechterflank kent, werd besloten dat deze de goal schoon moest houden. De wedstrijd begon behoorlijk chillend. Duels waren nog niet heel fel en slecht verdedigen resulteerde dan ook dat zelfs de uitstekend keepende Ronald een 0-1 achterstand niet kan voorkomen. Door enkele malen goed ballen uit hoeken te slaan en de verdediging te coachen voorkwam de keeper erger. Sterker nog, voor rust werd het 3-1 middels goals van Miquel, Remko en Harry.

De tweede helft kabbelde rustig voort. Er waren kansjes aan beiden kanten, maar door het uitstekende keeperswerk bleef de schade aan beide kanten beperkt. Carlos dwong Harry andermaal tot een schitterende lob over de eigen keeper, 4-1! De wedstrijd leek gespeeld te zijn. Toch bleef Blauw-Wit aandringen. Na enkele katachtige reflexen moest zelfs ondergetekende nog een goaltje incasseren. Eindstand 4-2 en een meter bier. Terwijl de derde helft werd ingezet waren de gasten al op de fiets gestapt voor een bare tocht naar het verre Sloten.


Zaterdag 13 maart 2010, 13:00 uur Sportpark Drieburg, trainingsveld

De Meer 7 - DVVA 14

4-5-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 18

4 - 2 (0 - 0)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: De Meer 7
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 1
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, David, Jan, Wietse, Muis, Kristiaan, Remco, Carlos, Miquel, Rachid, Pieter, Koen en Daniel

Scoreverloop:

1-1   DM7
2-1   DM7
3-1   DM7
4-2   DM7
0-1   Miquel (Carlos)


3-2   Miquel (vrije trap)

DVVA 14 haakt af in strijd om kampioenschap

Door: Moutarde

Na het droevige verlies tegen Arsenal, kreeg de geelzwarte enclave de kans zich te revancheren tijdens een heuse Drieburgderby tegen SV de Meer. De buren zijn voornamelijk bekend van het feit dat Willibrord Frequin er met wallen onder zijn ogen is gespot. Zeer opvallend. Niet zozeer de wallen die opvallen, maar Willibrord leek me meer een hockeylul. De thuiswedstrijd was een juweeltje van een wedstrijd. Op het hoofdveld van de leeuwen werd een 2-0 achterstand in extremis goedgemaakt. Met nog enkele minuten te spelen tikte oudgediende Pieter destijds de bevrijdende 3-2 langs de Meerse goalie.

Aangezien het laffe Ikkes-clubje aan het comazuipen was in de sneeuw, Kai 15 tentamens aan het voorbereiden was, ondergetekende gehavend uit de strijd met kaakchirurg was gekomen waren er weinig manschappen beschikbaar voor deze strijd. Gelukkig waren er enkele waardige reserveleeuwen gevonden zodat de wedstrijd met 22 man kon starten.

De eerste helft. Valt geen moer over te zeggen. Het regende bijna maar toch ook weer niet. Erwin gaf een cadeautje aan de spits, maar die keek dat paard lekker in de bek. Resultaat brilstand bij rust. Het tweede bedrijf werd fanatiek begonnen door DVVA. Dit resulteerde dan ook binnen enkele minuten in een 1-0. Miquel rondde een mooi opgezette aanval af. De buren schrokken wakker en voerden de druk op. Een niet al te krachtige hoge bal was te machtig voor de sluitpost van DVVA 1-1. De Meer combineerde er lustig op los en scoorde dan ook tweemaal, waarvan eenmaal zeer fraai. Men raakte aan geelzwarte zijde niet gefrustreerd en bleef goed voetballen. Een schitterende vrije trap van Miquel zorgde dan ook voor de aansluitingstreffer. Ondanks het veldoverwicht in deze fase van de wedstrijd wist DVVA niet meer terug te komen in de wedstrijd. Een goed uitgevoerde counter gooide de wedstrijd dan ook op slot. Helaas pinda fromage.


Zaterdag 6 maart 2010, 14:30 uur Sportpark De Schinkel

Arsenal 5 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 25

4 - 0 (1 - 0)
60% - 40%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: Adrie
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 0
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Ronald, Wietse, Jan, Kristiaan, Remko, David, Edwin, Jacob, Miquel, Teun, Rachid en Carlos

Scoreverloop:
1 - 0   Ars
2 - 0   Ars
3 - 0   Ars
4 - 0   Ars

DVVA 14 vier maal aan grond genageld

Door: Teun Jansen

Het is weer eens boekenweek! De jaarlijkse promotieweek van de dode boom had dit jaar als thema “Titaantjes, opgroeien in de literatuur”. Maakt dit uit voor een wedstrijdverslag? In principe weinig. De regel wil dat voetballers nooit verder zijn gekomen dan het lezen van “De ontvoering van Freddy Heineken”. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op regels. De uitzonderingen zijn in dit geval DVVA 14 en Edouard Duplan. Deze intellectuele voorhoede der groene grasmat is uiteraard bekend met het werk Titaantjes van Nescio. Maakt dit uit voor een wedstrijdverslag? Nee, maar het is weer eens een originele inleiding. Nu dan over naar een verslag van het duel. “Duel” dat is trouwens ook de titel van het boekenweekgeschenk geschreven door Joost Zwagerman. Maakt dit uit voor een wedstrijdverslag? Zeer zeker niet, maar ik kopieer graag het element herhaling. Niet haal ik mijn inspiratie uit de wezenlijke dingen van het leven zoals de filosofie en de literatuur, maar ook verslagleggingen van gewone mensen gebruik ik graag als bron van kennis.

Goed, dan over naar voetbal. De volkssport die sinds de geboorte van Cruijff een filosofisch cachet heeft gekregen. Edouard Duplan zal dit naar een nog hoger niveau gaan tillen, maar dat is van later zorg. Afijn, Mart kom er maar in!

Dames en heren, we zeggen en schrijven Amsterdam-Zuid 6 maart 2010, onder de rook van het Olympisch stadion. Achter ons ligt een memorabele sportdag waarin de geelzwarte kampioenskandidaten van trainer Seebregts, werden verslagen door een volwassener Arsenal. Vier voltreffers maken, in ieder geval tijdelijk, een einde aan de kampioensaspiraties van de ploeg uit Amsterdam-oost! Deze klap zal doordreunen zoals de spiralen van het bed na een avond met Ria. We gaan het nu horen. Bert Maalderink heeft als het goed is enkele hoofdrolspelers voor de camera. Of niet Bert?

‘Jazeker Mart, hier voor mij staat de maker van openingsdoelpunt. Ruck, blij met de overwinning?’ “Natuurlijk, we staan het hele seizoen al tweede of derde. Dan is het een opluchting als je zo’n wedstrijd weet te winnen.” ‘Kwam de overwinning als een grote verrassing?’ “Nee, zeer zeker niet. Wij hebben een goede ploeg en met de steun van het thuispubliek zijn wij bijna onverslaanbaar” ‘Komt de overwinning als verwacht?’ "Wij zijn traditioneel sterk in april" ‘In maart bedoel je?’ "Nee, april" ‘Ok, je scoorde toch een opmerkelijke goal, was het je bedoeling de bal er zo in te leggen?’ “Het was zeker mijn intentie. Ik heb vroeger getraind met Erwin en dan weet je het. Die komt niet zo makkelijk van de grond af.”

‘Naast jou staat Jan Doggen, aanvoerder van het DVVA. Jan is het een enorme domper?’ “Zeker. Na de promotie vanuit de 6e klasse verwacht je niet meteen bovenin mee te draaien, maar nu een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort is dit een teleurstelling.” ‘Jullie begonnen goed aan de wedstrijd, waar ging het mis?’ ‘Als je ’s morgens om 7 uur te horen krijgt dat Koen een enorme buikgriep heeft dan weet je dat je het lastig gaat krijgen op De Schinkel.’ “Terecht verloren?” ‘Zeker. Nadat we er hier vorig jaar vakkundig waren genaaid, waren wij bang dat dit weer zou gebeuren. De scheidsrechter heeft echter prima zijn werk gedaan en we moeten concluderen dat Arsenal beter was’ “En nu?” ‘Douchen en dan zoals gebruikelijk de derde helft winnen. Al heb ik begrepen dat Arsenal ook zeer sterk is op dit vlak. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat we de derde helft structureel winnen’


Extern verslag

Door: Rous

Eindelijk was het zover zaterdag 6 april de topper Arsenal 5 Dvva 14. De hele competitie waren we al de eeuwige 2de of 3de en speciaal dit jaar zou een kampioenschap niet misstaan. 10 jaar bestaan we al weer met 2 echte hoogte punten “kampioenschap 2005” en natuurlijk onze 3de plek van afgelopen jaar juni 2009 in Berlijn. (3de van de 40), wie weet wat we dit jaar in Portugal te weeg brengen. Maar goed ik dwaal af 6 april J.l. 14.30u aftrap Arsenal 5 , DVVA 14. trouwens wat is 14.30u spelen toch heerlijk. 13.30u verzamelen het leek een eeuwigheid te duren. Kinderen 5.30u wakker, ik zelf 6.00u opgestaan geprobeerd nog wat pedagogische opvoedtips uit te voeren, maar gewoon te moe en inderdaad tv aan gezet.Ik was kapot! Avond ervoor (vrijdag 5 april) met ouders uit de klas van Daan vreselijk gezopen bij ons thuis. De ouders en kids uit Daan zijn klas zijn ook blijven slapen liggen natuurlijk nog in coma ,want alleen mijn kinderen worden 5.30u wakker!

Maar goed ik dwaal af 6 april J.l. 14.30u aftrap Arsenal 5 , DVVA 14. Het voelde goed, deze dag heerlijk zonnetje, ijskoud, op tijd in de kantine, lekker bakkie koffie en goede verhalen we waren immers net terug uit Turijn (Juve –Ajax) geweldige verhalen van onze busreis 14 uur heen en 16 uur terug die zonder problemen flink aangedikt werden en desnoods nog even aangepast werden was het gesprek van de voorbereiding. Het was lachen, gieren, brullen en waren stiekem al bezig met de loting van komend seizoen, “Champions league of Europa league wat maakt het uit, als wij ons schoolreisje maar hebben toch!!!!

Maar goed ik dwaal af 6 april J.l. 14.30u aftrap Arsenal 5 , DVVA 14. We moesten ons verplaatsen naar de kleedkamer waar Bab (trainer van de eeuw) de boel op scherp zette. Helaas werden we nog even van slag gebracht door het aantal nieuwe zeeman boxers met bijbehorende kicksen, badjas en luchtje die sommige spelers hadden aangeschaft. Met luid gejuich en diepe bewondering lieten wij weten dat ze de juiste combinatie hadden gekozen.

Maar goed ik dwaal af 6 april J.l. 14.30u aftrap Arsenal 5 , DVVA 14. De wedstrijd was geweldig 4-0 gewonnen en eindelijk bovenaan dat was nog niet voorgekomen dit jaar. Met Doelpunten van Ruck, Steffen, Orson en Victor. Er werd keihard gewerkt en iedereen speelden top mede dankzij Bab en het geweldige fluiten van Adrie.

Maar goed ik dwaal af 6 april J.l. 14.30u aftrap Arsenal 5 , DVVA 14. het allerbelangrijkste gebeurde de 3de helft en als je wint heb je vrienden en dat bleek van heinde en ver kwamen ze ons feliciteren en onder het genot van veel drank hebben we het feest doorgezet in de stad. Ook bij mij ging om 7.00u het lampje uit en was rijp voor de slacht.

Op naar het kampioenschap we doen ons best!!!!!!!!!!! Maar goed ik dwaal af 6 april J.l. 14.30u aftrap Arsenal 5 , DVVA 14.


Zaterdag 28 februari 2010, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - Overamstellieverdjes 2

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 17

8 - 1 (2 - 1)
71% - 29%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: 13e
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 3
Megafoon(s): 1
DVVA: Remko, Ronald, Jan, Wietse, David, Tim, Jacob B., Niek, Teun, Bas, Joeri, Kristiaan, Rachid, Pieter, Joris en Carlos

Scoreverloop:

1-1   Pieter (slecht uitverdedigen)
2-1   Rachid (rebound)
3-1   Joris (Kristiaan)
4-1   Carlos (solo)
5-1   Niek (Remko)
6-1   Remko (Niek)
7-1   Rachid (rebound)
8-1   Remko (Carlos)

0-1   Mathijs 13e namens de Overamstellieverdjes (David)
DVVA verpulvert ondertal Overamstellieverdjes

Door: Moutarde

Het is de laatste dag van februari 2010 en de helden van het 14e hebben nog geen normale wedstrijd in de benen. Hekkensluiter Overamstellieverdjes komt dus als geroepen voor de eerste serieuze competitiewedstrijd. Ongeveer een half uur voor aanvang blijkt dat de Lieverdjes slechts 8 man hebben. Ondanks druk gebel en geregel blijkt de uiterst sympathieke aanvoerder van de Lieverdjes niet dezelfde leiderschapskwaliteiten als ons aller Jan Doggen te bezitten. Met een kwartier vertraging begint de wedstrijd met negen lieverdjes en een geelzwarte leeuw van het 13e.

Het voelde nog steeds niet als een echte competitiewedstrijd, maar er kon tenminste gevoetbald worden. Dat DVVA veel kwaliteit in huis heeft bleek toen Mathijs van het 13e, zijn clubgenoten op achterstand zette. Overamstellieverdjes voelde zich gesteund door dit doelpunt en bleef dapper strijden. Al snel bleek echter dat de overtalsituatie te machtig was voor de bezoekers. De bazen van het14e liepen uiteindelijk met gemak uit naar 8-1. Het ene doelpunt was nog nietszeggender dan het andere. Boeiuh, drie punten in de pocket lijkt het devies. De derde helft was een stuk spannender. Overamstellieverdjes toonden zich een sterke opponent in de derde helft. De sfeer in de DVVA-kantine beviel dermate goed, dat de Lieverdjes om overschrijving vroegen. Helaas is er geen ruimte meer binnen DVVA, want het gezelligheidsteam van de Lieverdjes zou een welkome versterking in de kantine zijn. Gelukkig won het 14e na de nodige inspanning ook de derde helft!


Oefenwedstrijd:
Zaterdag 13 februari 2010, 13:30 uur veld 4

DVVA 13 - DVVA 14
1 - 1 (0 - 1)

DVVA 14: Erwin, Ronald, Wietse, Jan, Niek, Tim, Kai, Teun, Onno, Rachid, Jacob, Bas, David en Kristiaan

Scoreverloop:

1-1   Gideon (Pen.)
0-1   Rachid (Tim)

Zaterdag 6 februari 2010, 14:30 uur Sportpark ’t Loopveld

RAP 6 - DVVA 14

3-2-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 24

0 - 3 (0 - 1)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: ?
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 1
Megafoon(s): 0
DVVA: Ronald, Joeri, Wietse, Jan, Niek, Tim, Kai, Miquel, Teun, Onno, Rachid, Jacob en Carlos

Scoreverloop:


0-1   ED
0-2   ED
0-3   ED

Papieren overwinning op nevelig veld

Door: Ronald Izaks

Na een te lange winterstop werden de kicksen weer uit het vet gehaald voor een kraker in de hel van Amstelveen. Amstelveen, de stad waar de kaasprijs kunstmatig hoog gehouden wordt door de waterdrager van het 14e, de mat van Uilenstede.

Met in het achterhoofd dat er geen gemakkelijke wedstrijden meer zijn in de 5e klasse, toog het keurkorps van DVVA vrijdagavond vroeg naar bed, ondanks de reële kans van afgelasting door het strenge winterweer. Deze opoffering werd zaterdagochtend beloond met de bevrijdende e-mail dat de wedstrijd gewoon doorging.

Na de opstelling van nieuwbakken trainer Doggen stond het 14e fris als een hoentje aan de aftrap van de Amstelveense grasmat. Het was echter niet alleen het veld dat gehuld ging in een dikke nevel, ook de tegenstander RAP6 schitterde door afwezigheid. Waar het 14e Jan nog als vader heeft die bij het geringste teken van afwezigheid bezorgd belt of je er nog aankomt, houdt RAP6 er een hele andere manier van communiceren op na, ook wel te typeren als ‘niet’.

Met slechts 8 tegenstanders op het veld, wisten de geel-zwarte leeuwen dat de verdediging als een huis zou staan, de slag op het middenveld gewonnen zou worden, de aanvallers het vizier op scherp hadden staan, en dat het werk door de bal gedaan zou worden. Dit besefte de aanvoerder van RAP, ondanks zijn kater, ook, en stelde daarom een papier overwinning en daarmee een rechtvaardiging van de term scorebordjournalistiek voor; 0-3.

Omdat nog niet duidelijk was wie het zeepje van de week mocht oprapen, werd besloten de tijd te doden met een vriendschappelijk treffen, waarbij Tim en Rachid het evenwicht op het veld herstelden door het maagdelijk witte shirt van RAP aan te trekken. Dankzij deze spelerswisseling werd de wedstrijd een formaliteit voor het 14e, zeker omdat Onno in een vriendschappelijke wedstrijd blijkbaar niet bang is voor een sloot en prompt drie keer scoorde. Toch verdiende hij namens de aanval niet de titel ‘side of the match’, dankzij een keeperswissel vlak voor tijd was dit wederom de rechterflank.

Dit wedstrijdverslag is mede mogelijk gemaakt door voetbalcliches.nlZaterdag 12 december 2009, 11:00 uur Sportpark Drieburg

Wartburgia 7 - DVVA 14

5-2-3
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 13

3 - 2 (1 - 0)
30% - 70%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: 2 x thuis
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 1
Megafoon(s): 0
DVVA: Teun, David, Joeri, Jan, Niek, Bas, Kai, Remko, Kristiaan, Tim, Onno, Rachid, Koen, en Miquel

Scoreverloop:
1-0   WB
2-1   WB
3-2   WB
1-1   Tim (Onno)
2-2   Onno (Tim)


Het 14e verliest op schlemielige wijze

Door: Teun

Na twee voetbalvrije weken kon het veertiende zich opmaken voor de uitwedstrijd naar Wartburgia. Deze wedstrijd kenmerkt zich normaal door hilariteit. Zo waren er in het verleden scheidsrechter Bert die uit pieteit strafschoppen gaf en spookdoelpunten toekende. Een andermaal werd de vijftigste verjaardag van de nestor gevierd met een zwoele striptease in de kleedkamers van Wartburgia. Dit kenmerkte de wedstrijd zich door het vroege tijdstip en zoals later bleek door een rood-wit gekleurde arbitrage.

Coach Melger had zijn team na een flinke peptalk de groene wei ingestuurd met de boodschap dat het veertiende Herbstmeister, dan wel winterkampioen kon worden. Toch werd het een lastige wedstrijd. Wartburgia had de beschikking over enkele lepe buitenspelers en wist snel te combineren. Toch werden er weinig kansen gecreerd en hoefde gelegenheidskeeper Teun amper in actie te komen. Na een half uur spelen kende de arbiter Wartburgia een vrije trap toe na een onschuldig duel waarin beide spelers voor de bal gingen. De vrije trap werd vervolgens schitterend binnengeschoten door een Wartburgiaan.

Tijdens de rust was er een dubbele boodschap namens de coach. In de eerste plaats meende hij dat er teveel smerige overtredingen werden gemaakt en ten tweede kondigde hij zijn afscheid aan. In verband met ambtelijke carrieremogelijkheden zou hij de zaterdag voortaan nodig hebben om te studeren. Een betreurde maar begrijpelijke beslissing. De mannen van het veertiende moesten dus de laatste driepunter voor Melger binnenschieten.

DVVA deed in de tweede helft dan ook beter mee in het spel, wat resulteerde in de gelijkmaker van Tim. Die hiermee tevens zijn seizoenstotaal opvoerde tot 1. Helaas ging het aan de andere kant snel mis. Na een scrimmage voor de goal kreeg de DVVA-keeper de bal in handen, deze werd er echter behendig weer uitgeschoten door een Wartburgiaan. De scheidsrechter was niet op de hoogte van de regel dat de keeper niet aangevallen mag worden binnen het vijfmetergebied en keurde zodoende het doelpunt goed. Het veertiende liet zich echter niet ontmoedigen door dit stukje onrecht en voetbalde vrolijk verder. Niet veel later kon opnieuw de gelijkmaker worden aangetekend, ditmaal was het Onno die het net wist te vinden. De wedstrijd golfde vervolgens iets op een neer en uiteindelijk deed een dekkingsfout het veertiende de das om. Ondanks dat de verdediging van de zwartgelen de aanvallers in de zak leek te hebben, was een moment van onoplettendheid voldoende voor Wartburgia om de winnende binnen te schieten. Gedesillusioneerd verlieten de mannen van het veertiende het veld na deze smadelijke nederlaag. Maar goed in 2010 zijn er weer genoeg kansen en bovendien is men door puntverlies van de concurrentie dan wel afgelasting toch nog winterkampioen. Een prestatie die boven verwachting is! Hopelijk kan het veertiende in de tweede seizoenshelft ook zonder de steun van Melger meedoen om het kampioenschap.


Zaterdag 21 november 2009, 14:30 uur Sportpark Drieburg, veld 2

DVVA 14 - WV-HEDW 16

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 1

5 - 3 (2 - 1)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Ronald / David
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 0
Megafoon(s): 1
DVVA: Erwin, Bas, Joeri, Wietse, Niek, Ronald, Tim, David, Jan, Teun, Miquel, Kristiaan, Remco, Kai, Carlos en Koen

Scoreverloop:

1-1   Miquel (pen)
2-1   Miquel (solo)

3-3   Remco (Kristiaan)
4-3   Remco (pen)
5-3   Miquel (Remco)
0-1   WV

2-2   WV
2-3   WV

DVVA zwijnt tegen WV HEDW met ‘gestolen’ overwinning

Door: Tim Cardol

Met twee gelijke spelen uit de laatste twee wedstrijden, was het zelfvertrouwen van de Geelzwarte armada na de sterke seizoensstart wat getemperd. De ploegen in de competitie waren elkaar inmiddels genaderd en in de wetenschap dat DVVA 14 in verliespunten niet meer de onbetwiste nummer 1 was, moest er gewonnen worden tegen het 16e van WV HEDW. Laatstgenoemde ploeg stond dan wel voorlaatste in de competitie, maar de 9 punten die het had vergaard, deden vermoeden dat het wederom een spannende zaterdagmiddag kon gaan worden.

Na de gebruikelijke ‘donderspeech’ van coach Melger waarin wederom naar een mogelijk kampioenschap gerefereerd werd, mits we maar voor elkaar zouden willen werken, werd dit motto gelijk op de proef gesteld; wie gaat ons de eerste helft fluiten? Na een pijnlijke stilte besloot Ronald de fluit voor de eerste helft ter hand te nemen, waarmee de opmaat voor een wedstrijd der scheidsrechters gezet was.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat het voor de geelzwarten geen gemakkelijke middag zou gaan worden. De dit seizoen nogal eens afwezige strijd leek redelijk aanwezig, maar werden teniet gedaan door uiterst slordig spel. DVVA 14 grossierde in slechte passes en slaagde er lange tijd niet in om de bal voor langere tijd in de ploeg te houden. Tegenstander WV begon langzaam maar zeker de slag op het middenveld te winnen en pompte de ballen een aantal maal vervaarlijk in de zestien van Goalie Gorter. Behoudens een veelvoud aan corners en wat kleine kansjes stelde het 14e hier het eerste half uur te weinig tegenover en daarvoor kreeg het halverwege de eerste helft het deksel voor op de neus. Een wederom hoge bal in de zestien werd door de DVVA defensie onvoldoende adequaat weggewerkt waarna een speler van WV HEDW vanaf rand zestien met een lepe volley de bal over Erwin Gorter in de goal wist te krijgen. 0-1 voor WV HEDW.

Zoals al vaker is gebleken dit seizoen, is de achterstand voor DVVA 14 een beproefde manier om de ploeg aan het voetballen en dus werd er na de 0-1 al snel naarstig op zoek gegaan naar het vijandelijke doel. Het felle spel van DVVA 14 werd al snel beantwoord door de WV’ers die aantoonden ook verbaal over voldoende kwaliteiten te beslissen. De irritatiefactor van WV HEDW werd definitief op de proef gesteld toen Miquel na een snel genomen vrije trap in de zestien onderuitgehaald werd en Ronald besloot de bal op de stip te leggen. Miquel logenstrafte daarna een oude voetbalwet door de zelf verdiende strafschop vervolgens onberispelijk binnen te schieten. Een zwaar verontwaardigde tegenstander vergat vervolgens in de slotfase van de eerste helft te blijven voetballen en stelde het 14e daarmee in staat om via een solo van Miquel met een 2-1 voorsprong te gaan rusten.

De rust werd wederom vooral getekend door de moeizame zoektocht naar een scheidsrechter voor de tweede helft. Net op het moment dat Melger zich klaarmaakt voor een ouderwets spelletje flesje draaien om uit te maken wie de leidsman wordt, stapt David Rozema de kleedkamer binnen, waarmee de scheidsrechter voor de tweede helft gelijk bekend is.

Met het vertrouwen van de 2-1 op zak, maar met een lichte schrik voor de onmiskenbare kwaliteiten van de tegenstander, wordt er begonnen aan het tweede bedrijf.

WV HEDW toont gelijk aan dat het niet naar Drieburg is gekomen om de drie punten aan het 14e te laten. In een kort tijdsbestek wordt de 2-1 achterstand omgebogen tot een 2-3 voorsprong. In eerste instantie is het zwak ingrijpen op het middenveld dat WV HEDW in staat stelt om de spits vrij voor de keeper te zetten. Niet lang daarna is een scherp aangesneden corner een prooi voor één van de lange middenvelders van de blauwwitte buurtgenoten.

DVVA staat wederom achter en kan weer op zoek naar een zoveelste wederopstanding. Op basis van een sterke conditie en evenzoveel wilskracht wordt WV HEDW teruggedrukt in de eigen zestien. Hoewel het achterin nog steeds oppassen is, komt WV HEDW in het laatste deel van de wedstrijd geen moment echt meer onder de druk van DVVA. Deze druk resulteert uiteindelijk in een knappe pass van Kristiaan op spits Remko die zich knap vrijspeelt in de zestien en bal onhoudbaar langs de keeper schiet.

In het laatste deel van de wedstrijd mogen de bezoekers het zichzelf verwijten dat ze de drie punten alsnog op Drieburg laten. Na een gegeven strafschop die alsnog door David wordt geannuleerd tonen de mannen van WV HEDW zich niet meer meester van hun frustraties en houden ze zich enkel nog bezig met het verbaal testen van de scheidsrechter. Dat de geelzwarten uiteindelijk nog een penalty en een indirecte vrije trap nodig hebben om het duel naar zich toe te trekken, mag het vooral zichzelf verwijten. Met een op het gevoel enigszins gestolen overwinning stapt DVVA 14 uiteindelijk van het veld, vergezeld van een nog steeds zeer verontwaardigde blauwwitte tegenstander. In de wetenschap dat de koppositie succesvol is verdedigd en WV HEDW in de tweede seizoenshelft op zoek zal gaan naar eerherstel, gaan de mannen van Melger op zoek naar de meter bier. Er zouden nog vele goudgele biertjes in geelzwarte kelen verdwijnen die avond.


Zaterdag 14 november 2009, 14:45 uur Sportpark Schuilhoeve

Pancratius 2 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 10

2 - 2 (1 - 1)
67% - 33%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: Pancratius
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 0
Megafoon(s): 1
DVVA: Carlos, Ronald, David, Jan, Wietse, Niek, Teun, Kai, Remko, Kristiaan, Rachid, Joeri, Bas, Onno en Miquel

Scoreverloop:
1-0   Pancratius

2-2   Jan (ED)
1-1   Remko (Kristiaan)
1-2   Kristiaan (Remko)

DVVA morst wederom punten in uitduel

Door: Teun

Na het puntverlies tegen JOS en RKAVIC hoopte het veertiende weer eens de volle buit te pakken. Dit moest dan gebeuren in Nieuw Sloten-oost, beter bekend als Amsterdam moeilijk-ver-west of volgens de officiele gegevens Badhoevedorp. De uitwedstrijd tegen Pancratius stond op het programma. Afgaande op de competitietabel zou Pancratius een iets mindere tegenstander moeten zijn, maar dat zegt weinig in een poule waar iedereen van iedereen kan winnen.

Bij het betreden van het veld werd al snel duidelijk dat het hier zou gaan om een ouderwetse kleiwedstrijd. Het veld was zompig, zwaar en een garantie voor pijnlijke kuiten. Kortom voetbal zoals het ooit bedoeld was. In het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat Pancratius een redelijk ingespeeld team is die het van het teamspel moet hebben. Individueel was DVVA bijna op iedere positie sterker, toch waren we niet bij machte de surplus in techniek uit te buiten. Pancratius gaf ons veel ruimte en hierdoor ontstonden vele kansen. Deze waren echter niet besteed aan de zwartgelen. Een counter en een zondagsschot later was het 1-0 voor Pancratius. Dit werd nog voor de rust rechtgezet door een fraaie actie van Remko die de gelijkmaker binnenschoot.

DVVA begon vrij fel na de rust en dit resulteerde in enkele kansen en uiteindelijk ook in de 1-2 van Kristiaan. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het beter spelende DVVA al wist men de vele kansen niet te benutten. Dan blijkt ook een oude voetbalwet in te treden, als je hemzelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant. Dit bleek maar ten dele waar te zijn. Hij viel aan de andere kant, maar we maakten hemzelf. Een schot van Pancratius op de paal kwam weer het veld in en aanvoerder Jan kreeg de bal niet onder controle en liep pardoes de bal in het eigen goal 2-2. Ondanks een slotoffensief was het 14e niet bij machte de overwinning te grijpen. Teleurgesteld droop het sterrenensemble af naar de kleedkamer na het derde puntverlies op een rij.


Zaterdag 31 oktober 2009, 11:30 uur Sportpark Escapade

RKAVIC 6 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 8

3 - 3 (1 - 0)
55% - 45%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: RKAVIC 7
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 5
Megafoon(s): 0
DVVA: Carlos, Ronald, David, Jan, Wietse, Niek, Teun, Kai, Remko, Kristiaan, Tim, Rachid, Joeri en Miquel

Scoreverloop:
1-0   RKAVIC
2-1   RKAVIC
3-1   RKAVIC

1-1   Miquel (Kristiaan)

3-2   Carlos (Miquel)
3-3   Remko (Carlos)

Het veertiende herstelt maar ten dele tegen RKAVIC

Door: Teun Jansen

Na de teleurstellende verliespot tegen JOS, moest er aangetreden worden tegen RKAVIC. De verschillen in onze klasse zijn klein dus het was ons duidelijk dat we scherp moesten zijn. Echter is het nadeel van RKAVIC uit dat het op plaats van bestemming komen al een ware uitputtingsslag is. Het sportpark van RKAVIC ligt immers diep in Amstelveen nabij de grens met niemandsland.

Of het aan de verre reis had gelegen, onderschatting of het felle voetbal van RKAVIC was onduidelijk maar het veertiende begon slap en was machteloos tegen de oranje brigade. De ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van de Amstelveners.

Dit werd na de thee snel recht gezet. Miquel tikte op de kunstgrasmat behendig de 1-1 binnen. Toch was het dit keer geen signaal voor het veertiende om beter te gaan voetballen. Duels werden nog steeds verloren en dit betekende in een mum van tijd 3-1 achterstand. Zoals al vaker bleek dit seizoen is het bierteam op zijn best bij een achterstand van twee of meer doelpunten. Er werd feller gestreden, men liet de bal niet lopen en duels werden ingegaan. Na een enorme misser van Teun, was het enkele minuten later toch raak toen Carlos de 3-2 binnenwerkte. Niet veel later was het Carlos die na een fenomenale aanname Remko bediende, die koeltjes afrondde. Op de valreep pakte het veertiende dus een punt mee uit het verre Amstelveen.


Zaterdag 18 oktober 2009, 14:30 uur Sportpark Drieburg, veld 4

DVVA 14 - JOS/W'graafsmeer 7

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 7

1 - 3 (1 - 1)
56% - 44%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Daniel
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 2
Megafoon(s): 1
DVVA: Erwin, David, Jan, John Klappe, Teun, Jacob, Miquel, Kristiaan, Remco, Kai, Onno, Carlos, Rachid en Koen

Scoreverloop:

1-0   Remco (solo)

1-1   Jos
1-2   Jos
1-3   Jos

Eerste puntverlies voor het veertiende

Door: Teun Jansen

Na een daverende entree in de vijfde klasse met 15 punten uit 5 wedstrijden, had het veertiende als dank hiervoor de kunstgraszoden toegewezen gekregen van nestor van Driest. Ondanks de meningen in het sterrenensemble over de wenselijkheid van kunstgras uiteen lopen, zijn we altijd blij met de gestes van dhr van Driest. Mannen die hun afkeer van bier bekrachtigen met een zin als “ik drink geen zwakstroom” verdienen in de ogen van biervoetballers van het 14e een eeuwige waardering en dienen niet tegengesproken te worden.

De zesde wedstrijd van het seizoen was er een tegen buurman JOS. Een burentwist die na enkele jaren afwezigheid weer op de seizoenkalender van de geel-zwarte Godenzonen prijkte. Daniel vormde de arbitraire eenling. Kortom, een perfecte dag om een meter bier binnen te halen en de zesde overwinning van het seizoen veilig te stellen.

Alle goede voortekenen ten spijt, het 14e zou een smalende nederlaag lijden tegen de fellere Josianen. Het 14e begon aanvankelijk met fris en aanvallend voetbal, na enkele gemiste kansen leidde dit dan ook tot de 1-0 van Remko. Met een slim gebruik van zijn slungelachtige postuur wist hij de verdediging in de luren te leggen en gaf de keeper het nakijken. Na het niet benutten van enkele kansen kwam JOS nog voor rust op 1-1. De kleedkamer uit vol goede moed! Volledig onterecht zo bleek al vrij snel. De heren van het14e konden aanvallend geen vuist maken tegen de voormalige club van Fredje Grim. Twee zorgvuldige momenten van JOS bepaalde dan ook een treurige 1-3 einduitslag. Het eerste competitieverlies van seizoen 2009/2010 is een feit!


Zaterdag 10 oktober 2009, 14:30 uur Sportpark Nieuw Sloten, veld 4

Blauw Wit Amsterdam 3 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 6

3 - 4 (2 - 0)
45% - 55%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: BWA3
Kaarten: 1 minuut tijdstraf David
Toeschouwer(s): 7
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Carlos, Ronald, David, Jan, Koen, Niek, Teun, Kai, Remko, Kristiaan, Wietse, Jacob en Miquel

Scoreverloop:
1-0   BWA
2-0   BWA
3-0   BWA


3-1   Carlos (Wietse)
3-2   Miquel (solo)
3-3   Remko (Miquel)
3-4   Miquel (Remko)

DVVA 14 met billetje balletje en 3 punten onder de douche

Door: Jacob Bosma

Zaterdagmiddag. Frisse koppies treden toe op het groene biljartlaken van Blauw Wit, waarbij door 1 nachtje regen de geur van het kunstgras menig voetbalhart sneller doet kloppen. Met een ongeslagen status was de concentratie af te lezen van de gelaatsplooien van de geelzwarte leeuwen. De blauw witte brigade die de naam van hun club opmerkerlijkerwijs terug zagen in de verticale strepen op hun tenue, hadden echter ook notie genomen van de stand in de veel besproken en gelauwerde 5e klasse zaterdag reserve en hadden de week voorafgaand aan deze match de tegenstander van het vrijwel geheel ontboste Drieburg uitvoerig bestudeerd middels videoanalyse.

Vanaf het fluitsignaal van de leidsman die de blauw witte accenten in zijn kleding nauwelijks kon verhullen onder zijn oversized winterjas, waren de op het oog zo keurige strijders uit Sloten tot op het bot gebrand om de koplopers het deksel op de neus te geven. Een ruis in de communicatie in de verdediging van DVVA, met potige spelers uit alle windstreken, en slordig uitverdedigen zorgden voor een pijnlijke 2-0 achterstand bij de mierzoete thee. Ook in aanvallend opzicht was het sterrenensemble van coach Melger niet in staat potten / poten te breken. In de tweede helft deden respectievelijk K. Kiwitz alias de “grasmaaier” en D. Rozema alias “ffkes te laat” verwoede pogingen om ossale structuren te verbrijzelen. Aan de andere kant nam DVVA steeds meer het heft in handen in de tweede helft. De opmars werd nog even van extra elan voorzien door een enerzijds excentriek en state of the art hoogstandje in eigen 16 van K. Wong, anderzijds door vrij knullig uitverdedigen: 3-0.

Daarna vonden de manschappen van aanvoerder Doggen het welletjes geweest. Als marionetten werden de blauw witten terzijde geschoven, waarbij het cumulerende aanvallend geweld van met name Carlos, Miquel en bedrijfsbuffel Remco zelfs Lisa langs de zijlijn even deed verstommen. Na het vallen van de 3-3 roken de illustere leden van netwerksociëteit het 14e bloed en meenden dat er meer in de lucht hing dan enkel regen. Terwijl de scheidsrechter de fluit al in de mond had om af te fluiten werd de 3-4 gescoord en beleefde lijngoalie E. Gorter nog enkele hachelijke momenten voor zijn ogen in een rommelige 16.

Uiteindelijk bleek de scheidsrechter degene met de langst adem, waardoor het hierboven genotuleerde zich ook daadwerkelijk kon afspelen en zodoende namen de beloften 3 punten mee naar Karins sportparadijs en werd er nog lang gefantaseerd over het op handen zijnde Champions League en billetje balletje.


Zaterdag 3 oktober 2009, 14:30 uur Sportpark Drieburg, veld 1

DVVA 14 - De Meer 7

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 3

3 - 2 (0 - 1)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-5-1
Scheidsrechter: Jacob / David
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 1
Megafoon(s): 1
DVVA: Ronald (45. Erwin), David (45. Ronald), Jan, Wietse, Tim, Teun (45. Jacob, 65. Miquel), Kristiaan, Remco (45. Kai), Onno (45. Carlos), Miquel (45. Remco), Rachid (45. Pieter, 89. Teun)

Scoreverloop:


1-2   Remco (Tim)
2-2   Miquel (solo)
3-2   Pieter (Miquel)
0-1   De Meer
0-2   De MeerVeerkrachtig 14e ontsnapt tegen buurman

Door: Tim Cardol

Op een stormachtige middag waar een ontwortelde boom slachtoffers maakte op het wagenpark en de ambulances overuren draaide, is DVVA 14 met de schrik vrijgekomen tegen de Meer 7. Na een 0-2 achterstand wist het roemruchte 14e in de laatste twintig minuten de rug te rechten en alsnog de overwinning binnen te slepen.

Of het nu de gierende wind was die over het sportpark joeg of de zeer akelige blessure bij de Dames die bij velen nog op het netvlies stond, de start van het 14e was zeer aarzelend. Duels werden verloren, de bal werd niet in de ploeg gehouden en iedere fatsoenlijke aanval strandde rond de zestien van de tegenstander. Aan de andere kant zorgden de voorwaartsen van de Meer weldegelijk voor onrust, maar behoudens enkele afstandsschoten zorgde dit niet voor problemen bij gelegenheidskeeper Izaks.

Op basis van de betere duelkracht bleven de buren van de Meer in de eerste helft de bovenliggende partij en werd er geduldig gezocht naar het onvermijdelijke gaatje in de Geelzwarte defensie. Een kleine tien minuten voor de thee werd deze ook daadwerkelijk gevonden. Vrij gezet voor de keeper, was het voor de spits van de Meer dan ook niet al te moeilijk om de op dat moment verdiende 0-1 binnen te schieten.

Het klassieke dipje dat DVVA 14 na de thee nogal eens parten wil spelen, sloeg ook in deze wedstrijd weer genadeloos toe. Terwijl de inmiddels gearriveerde goalie Gorter zijn teamgenoten nog aan het attenderen was op de ontwortelde boom die drie auto’s had vermorzeld naast sportpark Drieburg, mocht hij de bal alweer uit zijn netje vissen. Onachtzaamheid bij de verdediging werd afgestraft door een mee opgekomen middenvelder die, kort voor de goal, de bal met een rollertje tergend langzaam in de verre hoek liet verdwijnen. 0-2 achter en de ongeslagen status van de mannen van Jan Doggen begon nu echt in gevaar te komen.

Leunen op je defensie was voor het 14e in de voorgaande wedstrijden een uitstekende keuze gebleken, omdat er altijd gerekend mocht worden op een aantal scherpe aanvallen met de bijbehorende doelpunten als gevolg. Tegen de stugge verdedigers van de Meer was deze tactiek tot dan toe geen succes gebleken en dus werd er besloten meer opportunistisch te werk te gaan. Lange halen, snel thuis was het nieuwe credo en zo ontspon zich een klassiek Engelse pot voetbal op het hoofdveld.

Met slechts één beschikbare wisselspeler was het het conditionele aspect dat De Meer in de loop van de tweede helft parten ging spelen. Was het eerst Niewenhuis die na een lange pass oog in oog met de keeper zijn zenuwen nog niet in bedwang had, even later kon er wel gejuicht worden. Een lange pass van achteruit van gelegenheidsback Cardol bracht prompt spits van der Weijden in directe scoringspositie. Vrij voor de keeper wist hij de bal beheerst binnen te schieten en was het startsein voor de DVVA 14 ‘houdini-act’ gegeven.

Onder aanvoering van verse kracht Miquel werd veelvuldig het doel van de bezoekers gezocht en het was duidelijk dat de uitgeputte verdedigers op kraken stonden. Na een aantal speldenprikjes van DVVA werd in de 85e minuut Miquel weggestuurd op de linkerflank. De tovenaar uit Amsterdam Zuid Oost stuurde twee verdedigers het bos in een haalde vervolgens uiterst nauwkeurig de trekker over; 2-2!

In tegenstelling tot voorgaande jaren waarin het 14e in dit soort krachtmetingen in de slotfase nogal eens het onderspit dolf, bleven nu achter in de poorten secuur gesloten.

Het wachten was nu op de definitieve genadeklap die De Meer zou moeten gaan breken. Een tweetal minuten voor tijd kon DVVA 14 opgelucht ademhalen. Na sterk doorzetten van Kiwitz op de rand van de zestien, kon Miquel in stelling worden gebracht. Deze was niet zelfzuchtig en met een subtiele pass werd Nieuwenhuis bereikt die de bal simpel van dichtbij in het lege doel kon tikken. Het 14e had het dan toch geflikt; 3-2 was ook de eindstand waarmee scheidsrechter Rozema het uiteindelijk welletjes vond. Met een gerust gemoed kon de kleedkamer opgezocht worden, in de wetenschap dat het volle aantal winstpunten in ieder geval voor een week aan de geelzwarten voorbehouden was.

Op naar Blauw Wit Amsterdam in West, waar hopelijk gelijk de eerste uit-meter verdiend kan worden, mits goedgekeurd door de kantinecommissie natuurlijk.


Zaterdag 26 september 2009, 12:00 uur Sportpark Middenmeer

Overamstellieverdjes 2 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 4

2 - 7 (0 - 3)
30% - 70%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: ?
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 3
Megafoon(s): 0
DVVA: Carlos, Onno, Ronald, David, Tim, Koen, Niek, Teun, Kai, Remko, Kristiaan, Rachid, Pieter en Miquel

Scoreverloop:
1-4   OAL
2-5   OAL

0-1   Rachid (Remko)
0-2   Miquel (Remko)
0-3   Ronald (Remko)
0-4   Teun (Miquel)
1-5   Kristiaan (???)
2-6   David (Miquel)
2-7   Remko (???)

Overamstel te lief voor DVVA 14

Door: Niek Benedictus

Koploper DVVA nam het zaterdag 26 september op tegen de hekkensluiter met de welklinkende naam Overamstellieverdjes. Het tweede elftal van deze bescheiden club uit Amsterdam-Oost, met een doelsaldo van min dertien na twee wedstrijden, moet nachtmerries hebben gehad van het puntenaantal van het 14e: zes uit twee. Maar zoals Leo Beenhakker ooit wijselijk zei: ‘’We spelen op gras, niet op papier.’’ Met deze gedachte begonnen de lieverdjes dan ook aan de wedstrijd. Op een schot dat voorlangs vloog van Spruijt na, had DVVA zeker niet de overhand in de beginfase. Tot kansen kwam het voor de Overamstelboys echter niet. Keeper Carlos hoefde in de eerste helft slechts enkele terugspeelballen te verwerken. Na een kwartiertje aftasten en een gemiste kans door Spruijt werd duidelijk dat er voor DVVA kansen lagen. De organisatie bij de tegenstander was ver te zoeken, ondanks de uitstekende, edoch driftige coaches aan beide zijlijnen. Chef Melger zat er een stuk relaxeter bij met vaste supporter Jules, helemaal toen de doelman van Overamstel de bal losliet na een schot uit de tweede lijn. Azrout reageerde alert en prikte alweer zijn derde van het seizoen binnen. De 0-2 kwam op vergelijkbare wijze tot stand. Een vrije trap van Cardol was de goalie wederom te machtig en Miquel kon de bal zo binnenlopen. Naar verluid had de betreffende doelman zijn zenuwen niet in bedwang. Niet veel later volgde een van de hoogtepunten van de wedstrijd. Rechtsachter Izaks waagde zich op de helft van Overamstel en stond plotseling oog in oog met de vijandelijke doelman. Het leek erop dat hij de bal te ver voor zich uit speelde, maar toch wist hij de bal langs de keeper te schuiven. Maradona was er niks bij dames en heren! Zo ging het 14e met een comfortabele marge de rust in.

In de tweede helft maakte Carlos zijn opwachting in het veld. Spruijt verliet met last van zijn knie het veld in de eerste helft en ging nu het doel verdedigen. Overamstel oogde nog ongeorganiseerder en vermoeider dan in de laatste fase voor rust. Het ontbrak bij de lieverdjes aan voetballend vermogen en tactisch vernuft. De Amstel ontbrak overigens ook. De ruimtes werden groter, maar DVVA sprong hier slordig mee om. Toch bouwde het de score uit. Miquel zette voor vanaf links en Jansen kopte de bal met dodelijke precisie in de verre hoek: 0-4. Het leek erop dat het een eenvoudige middag zou gaan worden, maar Overamstel scoorde niet veel later de eerste tegentreffer, na zwak verdedigen bij het 14e. De doelpuntenmaker kon de bal tussen twee verdedigers en keeper Spruijt in het doel knikken. Gelukkig deed Kiwitz zijn bijnaam ‘Mis Kris’ geen eer aan en maakte al snel de 1-5. De lieve jongens namen hier geen genoegen mee en de defensie van het 14e stond weer te schutteren. Miste het aanvoerder Doggen? Het zou zomaar kunnen, maar na de 2-5 deed zich het tweede hoogtepunt van de wedstrijd voor. Een vrije trap voor DVVA, direct op doel geschoten door Miquel, werd vliegend in de kruising gekopt door Rozema. Deze jongen is het voetballen blijkbaar niet verleerd tussen de yankees. Het slotakkoord was voor Van der Weijden, die van dichtbij het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte. Hierna volgden nog vele kansen voor 14, maar de afwerking was elke keer net niet goed genoeg. Azrout punterde de bal bijvoorbeeld nog hard tegen de paal. DVVA 14 had op deze warme middag met dubbele cijfers moeten winnen, maar kan weer een week met gepaste trots gaan genieten van de eerste plaats op de ranglijst.


Zaterdag 19 september 2009, 14:30 uur Sportpark Drieburg, veld 2

DVVA 14 - VVGA 4

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 3

3 - 1 (1 - 0)
56% - 44%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Frank Fit (9e)
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 5
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Koen, Jan, Wietse, Onno (7. David, 33. Onno, 60. Niek), Teun (45. Kai, 67. Teun), Kristiaan, Tim (60. Onno, 80. Carlos), Remco (67. Kai), Carlos (40. Miquel), Pieter/Rachid

Scoreverloop:
1-0   Remco (Kristiaan)
2-0   Miquel (Pieter)
3-1   Onno (Kristiaan)

2-1   VVGA

Daverende seizoenstart van het 14e

Door: Erwin Gorter

Zonnetje, 21 graden en een tegenstander die er zin in had. Kortom ideale omstandigheden voor de jongens om de overwinning van vorige week een vervolg te geven. Plaats van handeling werd veld 2. Tim kan het eerste wel naar een andere trainingstijd promoveren maar nog niet van veld 1 af krijgen. Misschien iets voor later in het seizoen Tim??

Met deze achtergrond werd de kleedkamer opgezocht en de tactiek doorgesproken. Het ontbreken van enkele spelers wegens brakheid verslapen gooide roet in het eten voor gelegenheidscoach Jan. Met wat kunst en vliegwerk wist hij toch een basiself op de mat te krijgen met de grootste verrassing Onno op linksachter. Deze noodgreep bracht de tegenstander gelijk op het verkeerde been. Waar Onno normaal gesproken shined rond de 16 van de tegenstander konden nu de voorwaardsen van VVGA genieten van zijn moves.

Als snel bleek dat het een zware strijd zou worden om deze tegenstander op de knieen te krijgen en de 3 punten op Drieburg te houden. Het spel golfde op en neer. Beide teams schoten voorzichtig maar meestal ver naast of over. Naarmate de 1ste helft vorderde kreeg DVVA toch de overhand. Snelle uitbraken op links en rechts gaven veel dreiging voor de goal. Het geeigende spelletje kon ook weer op de mat gelegd worden. Met korte combinaties en diepgaan op de flanken. Uit deze combinaties viel dan ook de 1-0. Een mislukte voorzet belande bij Kiwitz op de rand 16, die niet nadacht en hem hard voor de keeper bracht. Remco hoefde alleen zijn koppie er tegen aan te zetten en waarna de doelman kon vissen. Ook na deze goal bleef de druk op de tegenstander groot. De kansen werden echter niet in doelpunten omgezet. VVGA deed ondertussen ook nog gewoon mee. Loerend op de counter kregen zij nog een paar kleine kansjes waarbij Erwin 1 keer moest ingrijpen om de voorsprong bij rust te behouden.

In de kleedkamer voegden Kai en Niek zich ook eindelijk bij het team. De biertjes van de vorige avond zorgde ervoor dat Kai zijn gebruikelijke voorbereiding op de wedstrijd moest overslaan. Op krentenbollen wist hij ook een prima wedstrijd op de mat te leggen. Dus voortaan hoeven de kantinedames in den landen niet meer de witte bollen en kaas in de aanslag te hebben als Witteman weer eens ergens arriveerd om een potje te ballen.

De 2e helft toonde een gelijk spelbeeld zoals voor rust. Een net wat agressiever en vooral effectiever DVVA hield de wedstrijd dan ook stevig in zijn greep. VVGA gaf zeker niet op. Het was dan ook lastig voor de voorwaardsen om er door heen te breken. Er was een weergaloze actie van Miquel nodig om het verzet te breken. Na het omspelen van enkele verdedigers mocht ook de keeper de bal nakijken richting netje. Toch kon de meter bij Karen nog niet gelijk besteld worden. VVGA beantwoordde de 2-0 al snel met een offensief en de spits kon van dichtbij Erwin verschalken. Zo was het 14e weer gelijk bij de les. Een tegenoffensief was dan ook de reactie op de 2-1. Rachid kopte een bal net naast en ook andere kansen werden niet omgezet in goals. Gelukkig mocht Onno ook op zijn eigen vertrouwde positie acteren en zodoende deed hij waarin hij goed is, een bal geplaatst op goal schieten, resulterend in de 3-1. Het 14e kon dus weer juichen. In de slotminuten kon het duel gemakkelijk uitgevoetbald worden met nog enkele kansen voor de onsen. Miquel zag, de verder vlekkeloze fluitende scheids, een loepzuiver doelpunt afkeuren nadat de bal via 2 palen over de lijn rolde. Ondanks hevig protest bleef het 3-1 en kon men nagenieten van deze overwinning op de klanken van het clublied in de kantine.


Zaterdag 12 september 2009, 14:30 uur Sportpark Drieburg

AFC TABA 5 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
5e klasse
Competitie ronde 2

2 - 6 (0 - 3)
45% - 55%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-3-2-1
Scheidsrechter: TABA 5
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 2
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Ronald (85. Koen), Jan (45. David), Wietse, Koen (45. Niek), Teun, Kristiaan (45. Kai), Niek (45. Tim), Remco, Miquel (45. Onno), Carlos (45. Rachid)

Scoreverloop:
1-4   Taba

2-6   Taba
0-1   Miquel (Kristiaan)
0-2   Carlos (Erwin)
0-3   Teun (Carlos)
0-4   Kai (Rachid)
1-5   Rachid (Remco)
1-6   Rachid (Remco)


Debuut van het14e in de 5e klasse succesvol

Door: Teun Jansen

Na een oefenwedstrijd en enkele bekerwedstrijden, mocht het 14e zich nu opmaken voor het echte werk. Een seizoensouverture in de vorm van onze favoriete uitwedstrijd. Voetballen op de groene zoden bij de buren van TABA staat immers altijd garant voor het nodige plezier en daarnaast houden we er regelmatig drie punten aan over. Echter kan er nu in de vijfde klasse meer tegenstand verwacht worden als in de voorgaande seizoenen.

Het vijfde elftal van de voormalige tabaksboeren was echter dermate onder de indruk van onze lage leeftijd en nieuwe sokken, dat ze de eerste twintig minuten vergaten te voetballen. Het 14e kon naar hartenlust combineren en kreeg vooral voorin veel ruimte van TABA. Dit resulteerde dan ook in de 1-0 via Miquel, die met een bekeken schot vanaf 16 meter de keeper passeerde. Niet veel later kon de keeper voor de tweede maal vissen. Erwin bediende met een lange trap Carlos, die zich behendig van zijn directe tegenstander ontdeed en koeltjes afrondde. De 2-0 bleek voor TABA een signaal om beter te gaan voetballen. Het 14e werd meer onderdruk gezet en dit resulteerde in enkele kansen voor TABA. Echter werden deze vakkundig gepareerd door Erwin. Nog voor de rust viel ook het derde doelpunt voor de geelzwarte leeuwen. Sterk voorbereidend werk van Carlos zorgde ervoor dat Teun alleen zijn schoen tegen de bal hoefde te zetten om het verschil op drie te brengen.

De thee smaakte aardig, al zou zoethoutthee geen slecht idee zijn. Enfin, het 14e ging na rust verder waar het gebleven was. Heel acceptabel voetballen en scoren. Kai volgde het voorbeeld van de andere mat en scoorde ook zijn eerste seizoensgoal na een goede aanval. TABA gaf echter niet op en dit resulteerde uiteindelijk in een tegentreffer uit buitenspelpositie. Tenminste dit was de mening van onze vlaggenist. Echter hadden de olijke kankerstokjesproducenten de twijfels over de integriteit van onze grensrechter en zodoende was Kristiaan inmiddels omgedoopt tot het “Statue of Liberty”. Echter sloegen de geelzwarte snel terug, via een soepele aanval wist Remko de bal bij Rachid te krijgen. Deze schermde de bal af, speelde een man uit en schoot beheerst binnen. Niet veel later stond ook de 6-1 op het bord. De bal werd op karakter binnen de ploeg gehouden en Remko bediende met een strakke voorzet Rachid, die de bal op onnavolgbare wijze langs de keeper kopte. Tenslotte golfde het spel op en neer. TABA kreeg nog enkele grote kansen maar dankzij een boven zichzelf uitstijgende Erwin werd de schade beperkt tot 6-2. De wedstrijd werd beeindigd met een inmiddels karakteristieke afzwaaier van Teun. De scheidsrechter kon het ook niet meer aan zien en zodoende had het 14e haar eerste overwinning binnen.

De derde helft was vrij succesvol te noemen. De verjaardagscadeau's voor Jan konden gelijk omgezet worden in een meter goudgele amicale rakkers. We kunnen concluderen dat het14e weer op alle fronten de andere DVVA-teams de baas was. Er werden drie punten meegenomen naar Drieburg en wederom hebben wij een aanzienlijk deel in de baromzet geleverd.

Speler van de wedstrijd/week: Erwin
Excellerende flank: rechts


Beker 2009; een impressie

Door: David Rozema

3 Wedstrijden binnen 8 dagen, ook DVVA 14 moet mee in de vaart der volkeren. Het bekertoernooi koppelde het 14e (vorig jaar nog 6e klasse) aan Amstelveen Heemraad (4e klasse), RKAVIC (4e klasse) en RAP (5e klasse). De voorbereiding op de eerste wedstrijd was matig. Een keeper zonder voetbalschoenen, een linkerkant met een drankprobleem, broodjes kaas die niet goed vielen, dat werk. Amstelveen bleek een uitstekend voetballende tegenstander, met driehoekjes, loopacties zonder bal en veel kracht in de duels. Toch bleef DVVA verdedigend goed overeind, behoudens een tweetal goals die redelijk uit de lucht kwamen vallen. Het 14e scoorde ondertussen middels Miquel die een snelle aanval door het midden afrondde. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, al kwam DVVA terug tot 3-3, toch was duidelijk dat als Amstelveen even aanzette de overwinning voor hen was. Aldus geschiedde, 6-3 was de einduitslag.

De tweede wedstrijd was op een dinsdagavond, thuis tegen RKAVIC. Dit team bleek van vergelijkbare klasse als Amstelveen, maar DVVA raakt steeds beter ingespeeld. Iedereen had zijn voetbalschoenen bij zich, een gelijk opgaande wedstrijd ontspon zich. Gastspeler Edwin maakte gelijk, 1-1 was dan ook de ruststand. Enkele verdedigingsfouten waren debet aan 2 tegendoelpunten, maar DVVA kwam sterk terug. Vooral de 3-3 van Remco was van grote klasse. Een voorzet werd door hem op de borst opgevangen, waarna hij zonder dat de bal de grond raakte hij van 25 meter de bal in de hoek legde. Een haperende buitenspelval zorgde vervolgens voor de 3-4, waardoor DVVA definitief uitgeschakeld was voor de beker.

Een wedstrijd om des keizers baard op het kunstgras van RAP bleek vervolgens een makkelijke prooi voor DVVA. Een keeper die er 4 seconden over deed om de hoek te bereiken liet het een en ander door. Ook Erwin was niet foutloos, vandaar de uitslag 3-6. Daar kon ook de zelf verklaarde KNVB-scheidsrechter (wegens interland-voetbal deze week naar RAP 7- DVVA 14 gestuurd, volgende week weer RODA-Ajax) met spelersprascontroles en rode kaarten niets meer aan veranderen.


Zaterdag 5 september 2009, 14:30 uur Sportpark Loopveld

RAP 7 - DVVA 14

4-3-3
Zaterdag
reserve
5e klasse
Beker wedstrijd 3

3 - 6 (1 - 2)
40% - 60%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: KNVB!
Kaarten: Rogier 5 min. tijdstraf
Toeschouwer(s): 1
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Koen, Rogier, David, Niek, Teun, Kai, Kristiaan, Onno, Miquel, Carlos, Henry en Jan

Scoreverloop:
1-0   RAP

2-2   RAP
3-2   RAP1-1   Miquel (???)
1-2   Onno (???)

3-3   Carlos (Kai)
3-4   Onno (Niek)
3-5   Onno (Rogier)
3-6   Carlos (???)

Verslag

Door: ???


Dinsdag 1 september 2009, 18:30 uur Veld 1

DVVA 14 - RKAVIC 3

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Beker wedstrijd 2

3 - 4 (1 - 1)
% - %
Zaterdag
reserve
4e klasse

- -
Scheidsrechter: Pieter en Kai
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): ?
Megafoon(s): 0
DVVA: Erwin, Koen, David, Wietse, Niek, Carlos, Kai, Tim, Miquel, Remko, Rachid, Teun, Pieter, Onno en Edwin

Scoreverloop:

  Edwin
  Remko
  Remko

 
 

Verslag

Door: ???


Zaterdag 29 augustus 2009, 14:30 uur Sportlaan 1

Amstelveen 4 - DVVA 14

4-4-2
Zaterdag
reserve
4e klasse
Beker wedstrijd 1

6 - 3 (3 - 1)
55% - 45%
Zaterdag
reserve
5e klasse

4-3-2-1
Scheidsrechter: Amstelveen 4
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 4 en Erwin
Megafoon(s): 0
DVVA: Carlos, David, Jan, Wietse, Niek, Jacob, Kai, Tim, Miquel, Remko, Rachid, Teun, Onno en Koen

Scoreverloop:
1-0   A'veen
2-1   A'veen
3-1   A'veen

4-3   A'veen
5-3   A'veen
6-3   A'veen
1-1   Miquel (Jacob)

3-2   Miquel (zelf)
3-3   Carlos (Jan)
Verslag

Door: David Rozema


Zaterdag 22 augustus 2009, 14:27 uur Veld 2

DVVA 14 - Tos Actief 2

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
5e klasse
Oefenwedstrijd

1 - 5 (1 - 3)
75% - 25%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Jacob, Niek en Teun
Kaarten: 0
Toeschouwer(s): 1
Megafoon(s): 1
DVVA: Erwin, Mathijs, Jan, Wietse, Ronald, Teun, Tim, Kristiaan, Rachid, Pieter, David, Jacob, Niek & Michael

Scoreverloop:
1-1   Rachid (kluts)


0-1   Tos
1-2   Tos
1-3   Tos
1-4   Tos
1-5   Tos

DVVA 14 nog niet uit zomerslaap

Door: Jacob Bosma

Het affiche dat her en der in de stad de start van de oefencampagne van DVVA 14 inluidde deed vermoeden dat de messen zouden worden geslepen voor de wedstrijd tegen het gemeleerde gezelschap onder de naam TOS Actief. Eerdere confrontaties verliepen altoos in het heetst van de strijd waarbij het publiek zich niet kon veroorloven even weg te kijken. Continue wendingen maken deze wedstrijd immer een onvoorspelbare match.

Ook voor deze wedstrijd waren de geel-zwarte leeuwen getergd, sommige hadden zelfs de vrijdagavond voorbij laten gaan om tot de tanden gewapend aan de start van de wedstrijd te verschijnen. Deze start liet even op zich wachten door de dichtbevolkte kleedkamers.

Hierop werd de tijd uitgezeten met broodjes ossenworst en koffie, waarbij de frisse snuiters van het gepromoveerde 14e hun gelaat lieten bronsen in de felle zaterdagmiddagzon.

Was de koffie niet geheel op sterkte, was de ossenworst nog een restantje van vorig seizoen, of waren de fragiele radertjes in de vakantie-buikjes oververhit geraakt? Joris mag het weten (hij is toch 6 maanden weg), in ieder geval vergaten de godenzonen van het 14e uit de startblokken te komen. Het leek alsof ze genageld waren aan diezelfde startblokken, het lopen leek op een vertraagde versie van de slowmotion van sprinter Bolt. Het vechten om de bal in een duel was aan de costa’s verworden tot iets van vroegah. Onder leiding van het uitstekende (!) arbitrage-kwintet zag DVVA na 25 minuten een vrije trap van TOS achter goalie Gorter verdwijnen. Gorter, die nog viermaal het leder mocht zoeken in de fijn geknoopte netten, leek ook niet zijn dag te hebben. Alwaar hij afgetraind in het seizoen 2008/2009 dikwijls verantwoordelijk was voor een blanco scoreformulier, lijken de borrels op zijn nieuwe werk niet de ideale voorbereiding op het huidige seizoen.

Gelegenheidsspelers Michael en Mathijs namen het voortouw in de achtervolging op de 1-1 die uiteindelijk tot stand kwam door een communicatiefout in de verdediging van TOS waarop Rachid adequaat reageerde. Voorin kwam DVVA er verder weinig aan te pas. Cardol lijkt toch geďntimideerd te zijn door de felle vete op het gastenboek van dvva.nl en miste nog de vorm van vorig seizoen. Maandag 19:00u trainen, of is het nu 20:30u?? Joeri, die nog even roet in het eten leek te gooien door de TOS-senezen te irriteren met de megafoon, is nog herstellende van zijn beenbreuk. Zijn vurige verdedigingswerk werd gemist in de match, samenvattend was het een tam duel op een hete zaterdagmiddag en vormt allicht het seintje voor de mannen van de netwerksociëteit om volgende week zaterdag te shinen in de strijd om de beker. Tot die tijd was voorlopig hoogtepunt de uitspraak van Karin over afrikaantjes:
“Ik houd van alle bloemen, behalve afrikaantjes. Ik houd sowiezo niet zo van Afrikanen!”De definitieve competitieindeling is bekend, Zeeburgia en Blauw Wit zijn nog bij ons in de poule gekomen.De indeling voor de beker is bekend. We zijn ingedeeld in groep 2 019:

Groep 2 019
1 Amstelveen 4 14:30
2 RKAVIC 3 14:30
3 RAP 7 12:00
4 DVVA 14 14:30

Ook hierbij is het speelschema vooralsnog onbekend.

Later dus meer!

De indeling voor de competitie is bekend. We zijn ingedeeld in de 5e klasse 506:

5e klasse 506
0 Overamstellieverdjes 2 12:00
0 Pancratius 2 14:45
0 RAP 6 14:30
0 Meer de 3 15:00
0 RKAVIC 6 11:30
0 JOS/W'graafsmeer 7 14:00
0 DVVA 14 14:30
0 TABA 5 14:30
0 VVGA 4 11:00
0 Diemen 2 14:30
0 Arsenal ASV 5 13:00
0 Wartburgia 7 11:00
0 WV HEDW 16 11:00

De nummering is nog niet bekend, waardoor er nog geen speelschema is.