Zaterdag 23 mei 2009, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - FC Almere 3

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 6
2 - 2   (0 - 2)
54% - 46%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Nico de Wit
Toeschouwers: 4

Scoreverloop:


1-2   Elvis (pen.)
2-2   Elvis (rebound)
0-1   Jacob Bosma (ED)
0-2   AlmereVerslag

Door: Jacob Bosma


Zaterdag 9 mei 2009, 14:30 uur Veld 4

DVVA 14 - WV-HEDW 21

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 2
10 - 0   (3 - 0)
83% - 17%
Zaterdag
reserve
6e klasse

5-4-1
Scheidsrechter: Nico de Wit
Toeschouwers: 6

Scoreverloop:
  1-0   Teun (Tim)
  2-0   Remko (Ronald)
  3-0   Tim (Teun)
  4-0   Remko (???)
  5-0   Kristiaan (Teun)
  6-0   Koen (schot)
  7-0   Onno (???)
  8-0   Onno (???)
  9-0   Remko (Kai)
10-0   Tim (vrije trap)

DVVA 14 – WV-HEDW 21

Door: Erwin Gorter

De één na laatste wedstrijd van de competitie. Gevecht om de 3e plaats met de kansen in eigen handen. Wetende dat er de afgelopen wedstrijden wat punten waren gemorst moest er vandaag gewonnen worden. Dit was de uitgangsituatie waarin de nummer laatst op bezoek kwam bij DVVA 14. De jongens van het 14e hadden nog iets om voor te strijden en de makkers van WV waren gekomen om een nederlaag te voorkomen zoals ze die thuis hadden mogen ontvangen (1-8). De eerste voortekenen waren ongunstig om dit resultaat te evenaren. Het 1ste veld waar het 14e zoveel van zijn wedstrijden speelt was door de nacompetitie niet beschikbaar. Sterker nog op Veld 4, eigenlijk veel te klein voor het combinatievoetbal dat het 14e tracht te spelen, moest het gaan gebeuren.

Na de eerste minuten bleek al snel dat de veldkeuze in het voordeel was van de tegenstander. Het spelbeeld was van een stug aanvallend DVVA dat met veel moeite kansje creëert en een leunend op de defensie hun kans afwachtend WV dat probeert te profiteren van een misstap. Het kleine veld zorgde er echter voor dat er altijd weer een andere verdediger de weg naar het doel versperde. Alle wapenen die dit seizoen resultaat opleverden, snelheid op de flanken, Kanu-eske uitschuifbenen van Kootje, hoge ballen voor de pot waar dan iemand tegen aan kan lopen en afstandsschoten haalden niets uit. Coach Melger besloot dan ook halverwege de eerste helft in te grijpen en Teun diep in de spits te zetten. Deze tactische zet leverde enkele minuten later direct een doelpunt op nadat Teun een strakke voorzet van Tim achter de keeper tikte.

De voorsprong veranderde niets aan het spel, DVVA bleef zoeken naar een gaatje en counters van WV resulteerde in niet meer dan vrije trap die goed ingeschoten net over de lat ging. Om de verdediging van WV te breken was een inspanning nodig van het gehele team. De backs gaven als volleerde rechtsbuitens menig voorzet waarvan één van Ronald Hard werd ingekopt door Remko. Vlak voor rust bracht Tim de stand op 3-0 waarna het verzet van WV gebroken leek.

Het wedstrijdbeeld was na de thee niet anders dan in de 1ste 45 minuten. Echter de vermoeidheid begon bij de tegenstander duidelijk parten te spelen dit in tegenstelling tot de jongens van het 14e die net de brakheid uit de beentjes hadden gespeeld. Kris deed bijvoorbeeld pas in de 2e helft zijn ogen open. Deze ontwikkeling weerspiegelde zich gelijk in de wedstrijd. Het 14e kreeg steeds meer kansen en wist deze bovendien om te zetten in doelpunten. Zelfs Kun mocht zijn 2e van het seizoen aantekenen uit een knap afstandsschot. Zoveel scoren schept verwachtingen voor volgend seizoen.

De enige echte strijd die nog werd gestreden was die om topscorer van het team te worden. Tim (12 doelpunten) die op de hielen wordt gezeten door Onno (11 doelpunten) wist in de laatste minuut een vrije trap mooi in de hoek te krullen en zijn leidende positie met nog 1 wedstrijd te gaan veilig te stellen.

Deed WV dan niets terug? Jawel zo verleende ze ongevraagd advies aan de scheidsrechter om toch dringend een bezoek af te leggen bij zijn sponsor Specsavers. Dit viel niet in goede aarde en werd onnodig beantwoord met een rode kaart. Sportief gezien zat er ook nog een klein offensiefje in om de eer te redden. Deze pogingen werden door de keeper, die rest van de wedstrijd vooral toeschouwer was geweest, met enkele reflexen gekeerd. Niet lang daarna besloot de scheidsrechter maar een einde te maken aan de wedstrijd met een eindstand van 10-0 op de borden.

Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft het 14e nog alle kansen op de 3e plaats in eigen hand. Zaterdag 23 mei vindt de seizoensfinale plaats thuis tegen FC Almere 3. Na afloop van deze kraker vindt er de traditionele seizoensafsluitende BBQ plaats. Aanvoerder Jan zal er bovendien een aansprekend verhaal houden over de resultaten van het afgelopen seizoen, doelstellingen voor komend seizoen en een tipje van de sluier wegnemen over de komende versterkingen. Iedereen die DVVA 14 een warm hart toedraagt en ondersteund heeft het afgelopen seizoen is natuurlijk welkom. De kosten bedragen +/- € 10, geef je op bij Kooijman jr.


Donderdag 7 mei 2009, 19:00 uur Sportpark Middenmeer

Tos Actief 2 - DVVA 14

4-3-3
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 19
2 - 2 (1 - 1)
45% - 55%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: Mooi figuur
Toeschouwers: 12

Scoreverloop:
0-1   Tos

2-2   Tos
1-1   Tim
1-2   Tim (Onno)


Zomeravondvoetbal

Door: Joris Kooijman

Donderdag avond, 7 mei.

Het was een zonnige dag geweest in Amsterdam, de mensen hadden hard gewerkt en iedereen maakte zich op om lekker op de bank te gaan hangen.

Iedereen? Neen, een kleine groep dapperen maakte zich op voor een bloedstollende strijd om de derde plaats in de reserve 6de klasse. Even de stand voorafgaand aan dit treffen.

Dvva 14 – gespeeld: 19     punten: 34
Tos Actief 2 – gespeeld: 19     punten: 33

Met nog slechts 3 wedstrijden te gaan was aan alle voorwaarden voldaan om er een zinderende voetbalavond van te maken.


Stipt om 7 uur werd er begonnen, de mannen van het 14de hadden de Turkse pizza’s, hamburgers en kroketten die in alle haast tussen de studie en de wedstrijd door naar binnen waren gewerkt duidelijk nog niet helemaal verteerd want zij begonnen slap aan de wedstrijd. De fysiek sterke en individueel technische tegenstander overtroefde de studentjes het eerste kwartier, en dit leidde, na slap ingrijpen van het centrale verdedigingsduo tot de 1-0 van de geslepen spits van de gasten. Dit schudde de mannen van het 14de gelukkig wakker. Duels werden fel aangegaan en gewonnen, en Tos kwam onder druk te staan. Dit leidde een fout in van de rots in de branding van Tos, waarna de heer Cardol de bal kon oppikken vlak buiten de 16. Alleen afgaand op de keeper faalde hij niet waardoor de 1-1 op het bord kwam te staan. Het vervolg van de eerste helft was spannend en er werd regelmatig geschopt en getrokken. Behalve een kopbal van Pieter Nieuwenhuis op de lat leidde dit echter niet meer tot grote kansen, en de mannen konden aan de thee.

In de rust wijzigde het team op een aantal fronten. Remko van der Weijden en Pieter Nieuwenhuis hadden een afspraak met de koningin, en hoewel ze die natuurlijk probeerden af te zeggen werd dit door de RVD niet toegestaan en moesten ze het veld verlaten. Ook de gebroeders Kooijman en meneer Yang Wong werden gewisseld. Dit zorgde er wel voor dat er plek vrijkwam voor Niek Benedictus, Onno Spruijt, Tim Cardol, Teun Jansen en Carlos Boafo.

Er werd sterk begonnen aan de tweede helft, en dit leidde tot een aantal kansen. Het fysieke werd er echter niet minder op. Teun moest na een elleboog (tegen zijn zin!) het veld ruimen. Dit bleek echter een gouden greep van de coach, want nog geen minuut later hing de 1-2 in het net. Tim Cardol maakte duidelijk dat hij een claim wil leggen op de topscorerstitel van het 14de door ook deze goal voor zijn rekening te nemen na een mooie aanval over de linkerflank.

Dvva maakte na de verdiende voorsprong helaas zijn reputatie als bierteam weer eens waar. Gemakzucht sloop in het team, en van de hiervoor zo goede organisatie was niets meer te bekennen. Na een aantal grote kansen van het Tos schopte Kooijman sr. Een Tosser na falend ingrijpen van de defensie onderuit. Hoewel het lijdend voorwerp hierna aggressor werd en natrapte werd dit door de (verder goed fluitende) scheids niet bestraft en kraag Tos zelfs een vrije trap. Deze vloog onder de muur door in de verre hoek en zo was het weer gelijk.

De laatste 20 minuten gingen in en het 14de leek de draad weer op te pakken. Een aantal grote doelkansen voor het 14de wilden er niet in, en de scheidsrechter besloot tien minuten later (!) vlak voor een corner van de geel-zwarte leeuwen (!!) af te fluiten.

En zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en verandert er niets aan de stand. Dvva 14 verdedigt een punt op de mannen van Tos. Zaterdag WVHEDW, de nummer laatst. Een kans om de blamage tegen Waterwijk van afgelopen zaterdag weg te poetsen.

Supporters bedankt!

Joris


Zaterdag 2 mei 2009, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - Waterwijk 5

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
ronde 22
1 - 1   (1 - 1)
77% - 23%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-2 / 5-3-1
Scheidsrechter: Gideon Schogt
Toeschouwers: 5

Scoreverloop:

1-1   Rachid (Jan)
0-1   Waterwijk

Veertiende morst weer punten tegen Waterwijk

Door: Teun Jansen

Op een zonnige zaterdag moest het 14e aantreden tegen het sympathieke vijfde elftal van het Almeerse Waterwijk. De uitwedstrijd was in een typisch Almeers weertje in een deceptie geëindigd. De vele kansen waren destijds niet aan het 14e besteed. Dit zou heel anders gaan lopen in de thuiswedstrijd.

Bij aanvang van de wedstrijd leek Koninginnedag aardig verwerkt te zijn. De geelzwarte leeuwen dartelden als frisse welpjes rond bij de warming-up. Ondanks de relatief smalle selectie en de afwezigheid van Melger leek er geen vuiltje aan de lucht. Iets later dan gepland gaf de scheidsrechter het startsignaal. Het veertiende kwam slap uit de startblokken. Duels werden niet aangegaan of verloren. Deze laffe houding resulteerde dan ook snel in een voorsprong voor de bezoekers. Hierna begon het veertiende iets beter te voetballen en kwam het tot enkele kansen via onder andere Cardol en Jansen. Helaas stond het vizier niet op scherp en pakte de Almeerse goalie enkele ballen op knappe wijze. Toch kwam het veertiende nog voor de rust op gelijke hoogte. Doggen gaf een schitterende pass door het hart van de Almeerse verdediging. Azrout liet de verdedigers zijn hielen zien en rondde af met een kanonskogel in de linkerhoek. Hiermee tekende hij voor zijn tiende seizoenstreffer en lijkt genezen te zijn van de Demouge disease.

Na rust ging het veertiende geduldig op zoek naar de voorspong, misschien wel te geduldig. Er werd vlijtig gecombineerd en het veertiende speelde negentig procent van de tijd op de helft van Waterwijk. Toch wisten wij geen hele grote kansen te creëren. Halverwege de eerste helft kwamen wij met een man meer te staan, nadat de rechtsbuiten van de Almeerders op buitengewoon onreglementaire wijze had geprobeerd de tweede beenbreuk van het seizoen te forceren. De sterk fluitende Schogt aarzelde geen moment en steurde de zondaar met rood van het veld. Even later viel er ook nog een man uit bij Waterwijk. Toch wist het veertiende het nummerieke overwicht niet in cijfers uit te drukken. Daardoor wist Waterwijk een punt mee te nemen naar de polder.


Zaterdag 25 april 2009, 14:30 uur Sportpark Drieburg

Wartburgia 9 - DVVA 14

4-3-3 / 4-4-2
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
ronde 21
1 - 7 (0 - 4)
25% - 75%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: Bert
Toeschouwers: 13

Scoreverloop:

1-6   Wartburgia (pen.)
0-1   Niek (Remko)
0-2   Onno (Niek)
0-3   Onno (Joris)
0-4   Tim (Joris)
0-5   Pieter (Joris)
0-6   Pieter (Tim)
0-7   Bert

Verslag

Door: ???


Zaterdag 18 april 2009, 14:30 uur veld 2

DVVA 14 - Legmeervogels 4

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 14
0 - 2   (0 - 1)
57% - 43%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-3-3
Scheidsrechter: Hans van Duijn
Toeschouwers: 5

Scoreverloop:


0-1   Legmeer
0-2   Legmeer

Verslag

Door: Onno Spruijt


Zaterdag 11 april 2009, 14:30 uur Sportpark de Marken

FC Almere 3 - DVVA 14

4-4-2 / 4-3-3
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 17
1 - 5   (0 - 3)
52% - 48%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: omgekocht met 1 biertje
Toeschouwers: 1

Scoreverloop:1-3   Almere

0-1   Tim (Onno)
0-2   Pieter (Henry)
0-3   Onno (kluts)
1-4   Pieter (Onno)
1-5   Pieter (Tim)

Verslag

Door: ???


Zaterdag 4 april 2009, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - ASV Arsenal 6

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
ronde 20
0 - 0   (0 - 0)
57% - 43%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Erwin Gorter
Toeschouwers: 5

Verslag

Door: Onno Spruijt

13.30h verzamelen. De klok wees 14.00 uur aan terwijl over het voorhoofd van Karin alweer het zweet gutste als gevolg van de immer populaire frituur van onze netwerksocieteit. Welgeteld zeven man had zich verzameld waarvan er twee (Der Jan en Cardol) zich vanuit een een of ander kleigehucht in Nederland hadden getrokken om tijdens het Ikkes weekend toch een potje mee te ballen. Deze overtuigende start zou zich deze middag op het veld voortzetten. Hoogtepunt 1e helft: een geweldadig incident van de heer Jansen wist de scheidsrechter wakker te houden tijdens deze 45 minuten durende algehele malaise. Hij besloot 2e helft niet terug te keren in het veld om zijn nageslacht veilig te stellen, goede keuze. Hoogtepunten 2e helft: geen. Een droevige 0-0, volgens mij tegen Arsenal...


Zaterdag 21 maart 2009, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - FC Weesp 3

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
ronde 18
1 - 2   (1 - 0)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Geert-Jan Bron
Toeschouwers: 11

Scoreverloop:
1-0   Carlos (Tim)1-1   Weesp
1-2   Weesp


Zaterdag 14 maart 2009, 14:45 uur Sportpark Rie Mastenbroek

Waterwijk 4 - DVVA 14

4-2-4
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 15
3 - 4   (2 - 3)
45% - 55%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: goed
Toeschouwers: 3

Scoreverloop:
1-0   Waterwijk
2-1   Waterwijk

3-3   Waterwijk
1-1   Onno (Jan)
2-2   Kristiaan (Carlos)
2-3   Jacob B.(Kristiaan)
3-4   Pieter (Onno)


Zaterdag 28 februari 2009, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - Muiderberg 3

4-4-1-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
ronde 16
5 - 0   (1 - 0)
65% - 35%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-2
Scheidsrechter: Mark de Hiep
Toeschouwers: 5

Scoreverloop:
1-0   Onno (Niek)
2-0   Kristiaan (Jan)
3-0   Rachid (Ronald)
4-0   Onno (Joris)
5-0   Tim

Muiderberg 3 geen partij voor solide DVVA 14

Door: Niek Benedictus

Na het debacle van Arsenal-uit, waarbij het 14e een strafschop werd onthouden, een buitenspeldoelpunt van de tegenstander werd goedgekeurd en waarin de 2-2 van Arsenal in de 99e minuut viel, waren de Geel-Zwarte Leeuwen erop gebrand om tegen Muiderberg de drie felbegeerde puntjes in Amsterdam-Oost te houden. De woensdag ervoor had teamchef Melger de heren nog flink laten afzien middels een heuse privé-training, waar met name op de afwerking voor de goal werd getraind. Dat was ook wel nodig, gezien het magere aantal doelpunten (33) dat DVVA 14 in zijn elf eerdere wedstrijden wist te produceren. Gelukkig beschikt het elftal van aanvoerder Doggen een ijzersterke defensie (slechts 15 tegendoelpunten), waardoor de derde plek nog altijd binnen handbereik is. Op de halfbewolkte zaterdagmiddag toverde Melger het volgende basisteam uit de hoge hoed:

Allema

Izaks                Kiwitz              Doggen ©        Yang Wong

Van Der Weijden         Cardol

Kooijman Sr.               Jansen              Benedictus

Azrout

Bij afwezigheid van vaste doelman Gorter speelde vervanger Allema, die we natuurlijk nog kennen van Weesp-uit (seizoen 2007/2008), waarin hij te kijk werd gezet door de spits van Weesp die de bal vanaf de aftrap over de keeper in het doel lepelde. Gelegenheidsmiddenvelder Van Der Weijden mocht samen met Cardol de lakens uitdelen in de as van het veld. Jorg verscheen tien minuten na het aanvangstijdstip pas op de club, nadat hij zich flink had verslapen, waardoor een basisplek er voor hem niet in zat. Hij zou dit later wel goedmaken met een heerlijke meter bier.

Vanaf de aftrap had DVVA 14 het initiatief. Er werd naar hartelust gecombineerd en Muiderberg kon moeilijk onder de aanhoudende druk vandaan komen. Kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd, totdat halverwege de eerste helft Benedictus na een flitsende actie op de linkerflank de bal panklaar neerlegde voor de net ingevallen goaltjesdief Spruijt, die de bal het doel in frommelde: 1-0. In het vervolg van de eerste helft werd de keeper van Muiderberg enkele malen van afstand op de proef gesteld, maar met name het vizier van Van Der Weijden stond niet op scherp. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Doggen, totdat bij een vrije trap voor Muiderberg, die matig werd verwerkt door de defensie, Kooijman Sr. met een schitterende poging-tot-smash een penalty veroorzaakte. Naar verluid heeft de betreffende Kooijman direct na de wedstrijd een telefoontje gehad van volleybal-bondscoach Bert Goedkoop, die naarstig op zoek is naar jeugdig talent. Tot opluchting van het 14e en zijn toeschouwers keerde Allema de strafschop met verve. De oude bazen van Muiderberg gingen zo met een minimale achterstand de rust in en mochten nog hopen op een stunt.

Na de pauze ging het 14e verder met waar het gebleven was: degelijk voetballen en zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van de Muiderbergers opduiken. Een dood spelmoment besliste de wedstrijd in Amsterdams voordeel: Doggen legde de bal uit een vrije schop perfect op het hoofd van Kiwitz, die bij de tweede paal de bal in de kruising knikte. Na de 2-0 was het matige verzet van de gasten gebroken en speelde DVVA 14 de frustratie van vorige week van zich af. Azrout verschalkte de doelman in een één-op-één duel, Spruijt knalde de bal danig hard op de Muiderberg-doelman dat deze de bal door zijn benen liet glippen en Cardol rondde na een individuele actie fraai af van buiten de zestien: 5-0. Muiderberg beperkte zich tot oeverloos zaniken en waardeloos voetbal. Vanaf de zijlijn werden de goals met veel gejuich en megafoongeweld ontvangen en clubgoeroe Van Driest zag het spektakel tevreden aan. Een streep door de DVVA-rekening was het uitvallen van pingelaar Nijmeijer, die na een duel met de ‘hoog etterbakgehalte’ nummer 8 van Muiderberg ongelukkig op de harde grond van Veld 1 neerkwam en hierbij een zware schouderblessure opliep. Het mocht de pret van de 3e helft echter niet drukken. De solide overwinning werd natuurlijk uitgebreid gevierd in de kantine, die pas na zonsondergang werd verlaten…

Volgend verslag komt van Kooijman Junior!


Zaterdag 21 februari 2009, 12:30 uur Sportpark de Schinkel

ASV Arsenal 6 - DVVA 14

4-5-1
Zaterdag
reserve
6e klasse
competitie
inhaal ronde 9
2 - 2   (0 - 2)
50% - 50%
Zaterdag
reserve
6e klasse

4-4-1-1
Scheidsrechter: net zolang tot de 2-2 viel
Toeschouwers: 4

Scoreverloop:


1-2   Arsenal
2-2   Arsenal
0-1   Joris (Tim)
0-2   Teun (Kai)Nieuwe Kipsta's

Door: Joeri Jörg

Het was een mooie dag. Het was voor vele ook een brakke dag aangezien ene heer Gorter de dag voor de wedstrijd een verjaardagsfeestje gaf. Het slotfeest van de SSRA zal ook meegespeeld hebben. Door het mooie weer en de nog aanwezige alcohol in het bloed deed de sfeer ontspannen aan. In de kleedkamer werd het nieuwste model kipsta nog even de hemel in geprezen voordat het groene kunstgras werd betreden. Een verdedigende opstelling resulteerde verassend snel in een 1 – 0 voorsprong door een geweldig lopje over de keeper van Joris op aangeven van Tim. De druk op arsenal bleef aanhouden en de 2-0 was nog binnen het rustsignaal op het scorebord te noteren. Teun stond op het goede moment op de juiste plek en Kai wist de bal mooi in de pot te krijgen. De thee smaakte heerlijk.

De tweede helft was een heel ander verhaal. Veel wissels en veel druk op eigen helft verstoorde de vibe die de eerste helft nog volop aanwezig was. Het doel schoonhouden werd de missie en er werden nog nauwelijks schitterende aanvallen geplaatst zoals we die in de eerste helft hebben mogen aanschouwen. In minuut 67 brak de verdediging na een raar dood spelmoment. Een prooi in de buitenspelval bleek de oorzaak. Echter de scheidrechter besloot anders en in het moment van verbazing wist een Suarez look a like gebruik te maken van de situatie en een onverdiende 1 op het scorebord te zetten. Onze ik - stap - op – de - bal en lig een poos uit de running verdediger Ronald was gelukkig helemaal fit en kwam het veld in om het tij te doen keren. Na 90 minuten speeltijd stonden we nog 2-1 voor en was er goede moed dat de laatste 3 minuten goed uitgespeeld konden worden. Deze missie werd behaald, echter de scheidrechter had zijn Rolex vermoedelijk in Turkije gekocht want de tijd verliep 3 x trager dan de Zwitserse atoomklok hetgeen resulteerde in 99 minuten speeltijd waarin in de laatste minuut een wanhoopschot zeer pijnlijk over de keeper in het doel belandde. Iedereen droop teleurgesteld het veld af op naar de nieuwe uitdaging, namelijk de derde helft winnen. Na het douchen en een pijnlijke blik op de verwondingen die de nieuwe kipsta´s achterlieten werd er met opgeheven hoofd naar de kantine gelopen. Hier werd het nog lang gezellig na wat verzoeknummertjes van Toen en wat wodka red bulletjes van de barman. Uiteindelijk werden we eruit gezet door de voorzitter himself en konden we gaan nadenken over hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen. Echter een wedstrijd bestaat uit drie helften dus was uiteindelijk alsnog een winst behaald.


Zaterdag 14 februari 2009, 14:30 uur Veld 4

DVVA 13 - DVVA 14
1 - 2   (0 - 2)

Scoreverloop:
0-1   Tim
0-2   Tim
1-2   13e

Toeschouwers: 5


Het14e.nl trekt volle zalen:

Zaterdag 20 december 2008, 14:30 uur sportpark Complex de Negen Morgen

Muiderberg 3 - DVVA 14
3 - 5   (1 - 2)

Scoreverloop:
0-1   Tim (solo)
0-2   Rachid (Koen)
1-2   MB
1-3   Rachid (Kai)
2-3   MB
2-4   Ruben (Ronald)
3-4   MB
3-5   Kristiaan (schot)

Toeschouwers: 3


14e als derde de winterstop in na thriller bij Muiderberg

Door: Tim Cardol

“Het lijkt wel of we in Brabant moeten voetballen” waren de woorden van Dhr. Kiwitz toen het lommerrijke sportpark van Muiderberg in zicht kwam. In een competitie waar de mannen van het 14e maar al te vaak acteren binnen de Amsterdamse gemeentegrenzen is een reis naar Sportpark de Negen Morgen een welkome afwisseling. Wetende dat de winnaar van het treffen tussen Muiderberg 3 en DVVA 14 als (lachende) derde de winterstop in zou gaan, was de voorbereiding professioneel te noemen. Een korte warming-up, nog wat mensen in de kleedkamer en enkele gezichten die verrieden dat het gezellig was geweest vrijdag: de geelzwarte leeuwen waren er weer klaar voor.

Een hele geruststelling om te merken dat de Muiderbergers in het begin van de wedstrijd ook weinig scherpte aan de dag legden. Het eerste kwartier was aan beide kanten slordig, maar bracht het 14e de meeste kansen. Een scherpe voorzet kon voor de voeten van ‘gelegenheids-tien’ Cardol met ware doodsverachting door de keeper weggewerkt worden. Een nare botsing was het gevolg waarbij de keeper van Muiderberg achterbleef met een pijnlijke knie [youtube]. Niet veel later opende Cardol de score door na een mannetje gepasseerd te hebben de bal in de korte hoek onder de keeper door te schuiven en de 0-2 werd binnengetikt door Azrout die slecht verwerkt schot alert binnentikte.

De keeper van de Muiderbergers bleek de botsing minder goed verteerd te hebben dan vooraf werd aangenomen en nadat Azrout vrij voor de keeper de bal tegendraads, maar langs de verkeerde kant van de paal schoof, was dat voor de sluitpost het moment om zijn kooi definitief te verlaten en de kleedkamer op te zoeken. Geen slechte keuze naar later bleek, want de vervangende goalie ontpopte zich in de loop van de wedstrijd tot een geregelde sta-in-de-weg van het geelzwarte spervuur. Kort voor rust kreeg DVVA 14 het deksel op de neus voor het offensief falen toen een snelle uitbraak van de gastheren de 1-2 op het scorebord bracht.

Na de rust viel er een zelfde spelbeeld te noteren. De Muiderbergse goalie werd veelal onder vuur genomen en achterin bij DVVA was het oppassen voor de gevaarlijke spitsen. Het wachten was op de goal die de marge naar een veilige twee doelpunten zou weten te tillen en de ontlading was dan ook groot toen Azrout zijn status van topscorer wist waar te maken door de bal in twee instanties in de goal te frommelen.

Terwijl Rachid in gedachten nog aan het uitrekenen was welk doelpuntgemiddelde hij inmiddels bereikt had, kon hij gelijk zelf aftrappen, want met een flitsende aanval en dito diagonaal schot had Muiderberg de stand inmiddels op 2-3 gebracht en waren de drie punten dus nog steeds in het geding.

Licht geschrokken gingen de geelzwarten vervolgens op zoek naar meer doelpunten, maar het countervoetbal van Muiderberg bleek meermalen voor onrust te zorgen in de Amsterdamse defensie. Aan de andere kant was de defensie gelukkig minstens zo onzeker en uit een afgemeten voorzet van Izaks verraste ‘gelegenheidslinkermiddenvelder’ Cardol jr. zijn directe verdediger: 2-4.

Het massaal meegereisde publiek haalde opgelucht adem, maar als DVVA 14 in zijn ‘beste’ jaren bleef het onrustig op het veld. Terwijl Kiwitz zijn zoveelste worstelpartij met zijn directe tegenstander zag resulteren in een gele kaart voor Joris Kooijman, (of was het toch Jacob Bosma?) bracht Muiderberg nogmaals de spanning terug in de wedstrijd toen het een hoog afstandsschot pardoes over een niet geheel scherpe Gorter in de goal zag zeilen.

De laatste minuten van de wedstrijden duurden voor het gevoel veel te lang, maar stelden ‘MisKris’ Kiwitz in extremis in staat om de inmiddels Geelzwarte welpjes in veilige haven te loodsen. Met een droge schuiver in de verre hoek werd de eindstand bepaald: 3-5!

DVVA 14 kan de winterstop in met de prettige gedachte dat het achter Weesp en Legmeervogels de grote subtop aanvoert, Muiderberg zal het helaas met een eervolle vermelding in clubblad “De Zandhaas” moeten doen.

Na de winterstop is Joeri Jörg alsnog aan de beurt om een verslag te schrijven.

Zaterdag 13 december 2008, 13:30 uur sportpark Middenmeer

WV-HEDW 21 - DVVA 14
1 - 8   (1 - 3)

Scoreverloop:
1-0   WV
1-1   Tim (Niek)
1-2   Ronald (Kristiaan)
1-3   Onno (Tim)
1-4   Carlos (Onno)
1-5   Koen (Carlos)
1-6   Jan (schot)
1-7   Rachid (kluts)
1-8   Teun (Tim)

Toeschouwers: 4


Koek-en-zopie op een oerhollandsche ijsgrasbaan

Door: Teun Jansen

Na de overwinning bij TABA vorige week stond er opnieuw een laagvlieger op het programma. De geel-zwarte krijgers mochten op bezoek bij rode lantaarndrager WV-HEDW 21. Ondanks dit schitterende affiche met een hoog Allstars gehalte bleef het publiek massaal thuis.

Ondanks het gemis van enkele geblesseerden en een schaakavontuur van de éminence grise van het14e, lukte het toch om 12 man te verzamelen. Het christelijke tijdstip waarop verzameld diende te worden (12.45) bleek voor veel geel-zwarte leeuwtjes een zware opgave en daardoor konden er weer de nodige meters bijgeschreven worden. Met als hoogtepunt de meter van Niek Deze man strooit met truien en meters bier alsof het niets is, hulde! Een tweede meevaller was dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeelt. Aangezien de temperatuur tot een koek-en-zopie niveau was gedaald, is het prettig te weten dat je niet je schaatsten hoeft onder te binden om je staande te houden op een oerhollandsche ijsgrasbaan.

Of het de kou was of het vroege tijdstip, het14e begon zeer zwak aan de wedstrijd en keek na pakweg 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Dit mag toch wel gênant genoemd worden, aangezien een aanzienlijk deel van de spelers van de tegenstander al de pensioensgerechtigde leeftijd is gepasseerd. Ondanks dat het14e bleef doormodderen viel na ongeveer 20 minuten spelen de 1-1. Cardol rondde beheerst af na een splijtende pass van de hardwerkende Benedictus. Enkele minuten later werd er een wissel doorgevoerd zodat de rechterflank weer als vanouds kon excelleren. Dit resulteerde als snel in een voorsprong voor de geel-zwarte leeuwen. Op aangeven van Kiwitz rondde Izaks schitterend af. Langzaam begon het14e wakker te worden en met het arriveren van de eerste fans werd het voetbal ook kwalitatief beter. Net voor de theepauze werd door Spruijt de 1-3 op het scorebord gezet. Toch een beetje vreugde voor Onno, nu kameraad en mede-kaalkop Bas op het veld moet missen. (Jeweettoch die mede-kaalkop met dat zusje!)

Nadat uit een check-up was gebleken dat alle defilibrators nog functioneerden kon er met een gerust hart aan de tweede helft begonnen worden. Hierin werd al snel duidelijk dat de geel-zwarte overmachtig was en het kreeg dan ook alle ruimte om combinaties uit te voeren. Al vrij snel leidde dit tot de 1-4 van Boafa en dit betekende ook het einde van het verzet van WV-HEDW. Uiteraard werd er op zoek gegaan naar meer doelpunten en dat lukte dan uiteindelijk ook. Na een legio gemiste kansen was het uiteindelijk pinchhitter Yang Wong die de arme doelman van WV voor de vijfde keer liet vissen. Om het wonder nog groter te maken was het luttele minuten later Doggen die zijn eerste seizoensdoelpunt liet aantekenen middels een schitterend schot vanaf een meter of 20. Uiteindelijk zou de Titanic-tune nog tweemaal klinken, topscoorder Azrout pikte nog zijn doelpuntje mee en het achttal werd vol gemaakt door een intikker van Jansen. Hierna vond de scheidsrechter het welletjes geweest en besloot af te fluiten. Waarna de heren van het 14e met de supporters richting douche snelde om vervolgens snel door te reizen naar Sportpark Drieburg, alwaar de inmiddels bijna hese Karen kon worden voorzien van de inmiddels de door haar geliefde megafoon.

Ondanks dat het14e een echte afmaker mist, bleek vandaag iedereen te kunnen scoren. Nouja, bijna iedereen! Ook vandaag had Kiwitz een troebel vizier en wist een dozijn aan doelrijpe kansen om zeep te helpen. Het gerucht gaat dan ook dat er in de zuidelijke regionen van het land een nieuwe carnavalskraker in de maak is over dit fenomeen. Echter wordt er nog gezocht naar een geschikte titel voor het nummer enkele suggesties zijn “Miskris”, “Missie Krissie” “Iedereen kan scoren, behalve Krissie” . Echter zijn de Mannen van Brabant nog op zoek naar een betere titel, suggesties kunnen in het gastenboek gedropt worden.

Volgende week een spannend duel om de derde plaats in het rustieke Muiderberg. Het verslag van deze twist zal van de hand komen, Joeri Jorg.


Zaterdag 6 december 2008, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - Taba 5
3 - 0   (0 - 0)

Scoreverloop:
1-0   Onno (Remko)
2-0   Rachid (pen)
3-0   Onno (kluts)

Toeschouwers: 5


DVVA 14 - TABA 5

Door: Erwin Gorter

Na een zwaar nachtje cadeautjes uitpakken en pepernoten eten zaten de heren van het 14e fris en fruitig in de kantine. Een vertoning die zich niet vaak plaatsvind aan het begin van de zaterdagmiddag. Zelfs de meest notoire Piratesganger had de aanbevolen 8 uurtjes slaap meegepakt. Dit beloofde veel goeds voor de rest van de middag. Het verjaren van Karen droeg ook zeker bij aan de goede sfeer. Het hele team was dan ook bijzonder gretig om zich te revancheren voor het slechte resultaat van vorige week. De tegenstander van de middag was hiervoor buitengewoon geschikt, de oudere- jongeren van Taba waren voor een vriendschappelijke pot gekomen dus dat zat wel snor.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek al snel dat veld 1 het combinatievoetbal, waar het 14e altijd zo om bekend staat, moeilijk zou maken. Toch werd er stug geprobeerd de bal in de goal te combineren. De voorwaartsen schroomden niet om nog net even die extra kapbeweging te maken om de tegenstander de gelegenheid te geven weer op de been te komen. Ook het schot van afstand werd geschuwd en afgelegd op een medespeler. Kiwitz wist zelfs een  intikkertje voor open goal op haast Kieftiaanse wijze over de lat te tillen, waarvoor hulde! Slecht gespeeld werd er zeker niet maar de goal wilde maar niet vallen. De ruststand 0-0 maaktte dan ook dat de thee voor Taba bijzonder goed smaakte.

De tweede helft leverde eenzelfde spelbeeld op als de eerste; veel gecombineer en net-niet momenten voor de goal van Taba. Toch waren het de bezoekers die nog bijna de score openden. Een gevaarlijke voorzet werd wat knullig in de defensie verwerkt zodat Cardol, teruggekeerd van een blesure, nuttig moest blokkeren. Dit moment deed het elftal beseffen dat er nu toch wel eens een bal achter de bezoekende keeper zou moeten komen te liggen omdat anders de tegenstander opnieuw onverdiend met de 3 punten vandoor zou gaan. De aanval werd met vernieuwde energie ingezet hetgeen resulteerde in een doelpunt van Spruijt die bewees ook buiten ontspanningsweekenden trefzeker te kunnen zijn. Op het veld zijn echter geen bokalen te verdienen... Na dit eerste doelpunt begonnen de vele blowtjes en peuken de tegenstander op te breken, conditioneel waren ze gebroken. Om de aanvallen van onder andere Witteman te stuiten waren regelementaire maatregelen niet meer voldoende. Witteman, die ligt aangetikt werd in de 16, wist nog een move uit zijn “Sterren dansen op het ijs” tijd te herineren en ging naar de grond . Azrout benutte de gegeven pingel waarmee de stand verdubbeld werd. Diep in de 2e helft werd het spel waar het trouwe publiek voor de rust op getrakteerd werd weer als vanouds gespeeld, vele kansen gingen verloren maar in de rebound kon Spruijt toch nog zijn 2e aantekenen. De goed fluitende scheids vond het wel welletjes en daar kon iedereen op het veld deze koude decemberdag zich wel in vinden.


Zaterdag 29 november 2008, 14:30 uur Sportpark Rie Masterbroek

Waterwijk 5 - DVVA 14
1 - 0   (1 - 0)

Scoreverloop:
1-0   WW5

Toeschouwers: 1


Zaterdag 15 november 2008, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - Wartburgia 9
2 - 0   (1 - 0)

Scoreverloop:
1-0   Rachid (Teun)
2-0   Teun (Koen)

Toeschouwers: 8


Geel zwarte leeuwen terug in kampioensstrijd

Door: Ronald Izaks

Vandaag stond de wedstrijd tegen Wartburgia op het programma. Het belang om deze wedstrijd met goed voetbal winnend af te sluiten was groot. Het was dan ook aan de gezichten af te lezen dat iedereen optimaal gefocust was voor deze wedstrijd; met als positief hoogtepunt Joeri die vooraf geen kilojoule aan energie teveel wilde verbruiken en daarom zijn wekker slechts 10 minuten voor de verzameltijd had gezet.

De verzameltijd was iets vroeger gezet vanwege een extra uitgebreide tactische bespreking. Helaas kon Melger zelf niet op de afgesproken tijd aanwezig zijn, zeer waarschijnlijk omdat de zwangerschapsgymnastiek van zijn vrouw was uitgelopen. Om te tijd te doden werd de discussie over het wel of niet overdragen van de Onno-bokaal weer opnieuw aangezwengeld. Hoewel Joeri graag de bokaal in ontvangst zou willen nemen werd besloten dat hij dit tijdens het aankomende voetbalweekend voor een groter aantal getuigen opnieuw moest proberen.

Dat het een belangrijke derby betrof, was wel te zien aan het aantal toeschouwers wat in groten getale op de wedstrijd was afgekomen. Zo zagen we het zusje van Bas en was er uiteraard de fanatieke tifosi die vanaf hun vaste plek bovenop de dug-out de leuzen weer over het veld scandeerden. Het 14e startte in een tactische 4-4-1-1 variant: Gorter; Izaks,  Doggen, Jorg, Yang Wong; Jansen, Kiwitz, Bosma, Nijmeijer; Spruijt; Azrout.

De tactische besprekingen hadden hun effect: Vanaf minuut één werd een traag Wartburgia vol onder druk gezet en creëerde het 14e de ene na de andere kans waarbij de rechterflank weer als vanouds excelleerde. Uiteindelijk resulteerde dit in een verdiende voorsprong na een bekeken schuiver van Azrout. Helaas konden de 'Het is zwart, het is geel, het is een geel zwarte leeuw'-en de concentratie niet de gehele helft vasthouden en toen Benedictus ook nog eens werd ingezet viel de kwaliteit van het spel erg terug waardoor Wartburgia met enkele kleine kansjes Gorter aan het werk kon zetten. Ruststand 1-0.

In de rust werd de balans in het elftal hersteld en werd stille kracht Witteman ingebracht. Hoewel het spel niet zo goed meer was als de eerste 20 minuten werd geen kans meer weggeven en rustig naar de voorsprong gezocht. Uiteindelijk kwam een fenomenale cross-pass van voormalig goaltjesgetter Yang Wong voor de voeten van Jansen die geen moment twijfelde en de zege veiligstelde. De Titanic-hymne die ook na dit doelpunt ten gehore werd gebracht illustreerde treffend de teloorgang van Wartburgia die dan ook met een kater de bus instapte voor een terugreis van Drieburgpad 5 naar Drieburgpad 3.

Na de wedstrijd mengden de spelers en supporters zich voor een gezellige derde helft waar zelfs dobbelstenen nodig waren om de vele meters amicale goud-gele-rakkers te consumeren.

Volgende week de kans om tegen de hekkensluiter aansluiting te vinden bij Weesp; het verslag komt dan van de (digitale) pen van Bas!


Zaterdag 1 november 2008, 14:40 uur Veld 2

DVVA 14 - Tos Actief 2
1 - 3   (1 - 1)

Scoreverloop:
1-0   Teun (Tim)
1-1   Tos2
1-2   Tos2
1-3   Tos2 (pen.)

Toeschouwers: 0.


Het 14e stelt teleur

Door: Kai Witteman

Na het verlies van vorige week tegen koploper Weesp moest er vandaag gewonnen worden van Tos-Actief 2 om aansluiting te vinden bij de kopgroep. Wegens blessures en andere verplichtingen ontbraken een stuk of 10 spelers en was het de gehele week spannend of we wel een volledig elftal op de been konden krijgen. Gelukkig werden vijf spelers bereid gevonden om met het 14e mee te doen en kon met een selectie van 14 man aan de wedstrijd begonnen worden. Omdat het 10e dat tegelijkertijd met ons speelde één man te kort had werd afgesproken dat een wisselspeler van het 14e met het 10e mee zou doen.

En zo kon het gebeuren dat uw verslaggever de eerste helft met het 10e meedeed en nadat daar de eerste helft was afgelopen (3 – 0 voor tegen TABA 2) nog net de laatste paar minuten van de eerste helft bij het 14e kon zien en daarin Tos-Actief zag scoren uit een vrije trap.  Dit bleek de 1 – 1 te zijn. Voor DVVA had Tim Jansen gescoord uit een naar wat leek mislukte voorzet maar naar eigen zeggen zag hij de keeper te ver voor zijn goal staan en scoorde bewust.

Coach Melger was niet tevreden met het spel voor rust. We lieten ons te veel meeslepen in het chaotische spel van de tegenstander, hielden niet goed onze positie en misten veel te veel kansen. De enige spelers die wel aan het teambelang dachten waren de gastspelers.

Maar er was natuurlijk nog niets aan de hand en we waren het erover eens dat deze wedstrijd nog gemakkelijk gewonnen kon worden als niet meer iedereen bij elke aanval mee naar voren zou gaan en als de kansen eindelijk eens benut zouden worden.

Helaas werd ons spel er na rust niet beter op. We kregen al snel de 1 - 2 tegen nadat onze keeper bij een terugspeelbal de bal recht in de voeten van de tegenstander schoot. Hierna gingen we op jacht naar de gelijkmaker maar grote kansen waren onder andere aan Kai Witteman (oog in oog met de keeper) en Remco vd Weijden (goede kopbal en dito redding van de keeper) niet besteed. Een kwartier voor tijd kwam Tos-Actief ook nog op 1 - 3 na een benutten penalty voor een aangeschoten handsbal. Mogelijkheden kregen we hierna nog wel maar gescoord zou er niet meer worden.

Al met al een onnodige nederlaag tegen een slechtere tegenstander. Er werd in de tweede helft te veel gelopen met de bal of we waren te onrustig aan de bal. Maar ondanks ons slechte spel hadden we nog steeds kunnen winnen als ons vizier wat scherper had gestaan.

Ik geef de pen voor de volgende wedstrijd door aan………………………… Ronald!


Zaterdag 25 oktober 2008, 15:00 uur Weesp

FC Weesp 3 - DVVA 14
2 - 1   (1 - 1)

Scoreverloop:
1-0   Weesp3
1-1   Tim (pen.)
2-1   Weesp3 (Joeri...)

Tamme Geel – Zwarte Leeuwen vergeten te brullen tegen koploper

Door: Kristiaan Kiwitz

            Op deze zonnige zaterdag herfstmiddag werd aangetreden tegen het nog foutloze FC Weesp. Om de titelaspiraties hoog te houden moesten de Geel Zwarte Leeuwen  eigenlijk gewoon de volle buit meenemen uit dit  wat deprimerende voorpoortaal van Amsterdam. Een blik op de geschiedenis gaf DVVA in ieder geval moed na de met 4-2 gewonnen wedstrijd van vorig seizoen. Misschien wat geïntimideerd door het fraaie nieuwe complex van de Weespenaren maar het 14e kwam deze middag helaas niet in de buurt van het niveau van vorig jaar.

De wedstrijd begon voorzichtig waarin beide teams elkaar nog een beetje aftastte zonder  dat het echt gevaarlijk werd. Weesp hield het bij twee afstandsschoten waarbij een zwabberbal gelegenheidskeeper Kiwitz bijna verraste. De eerste grote  kans viel echter aan de andere kant voor spits Pieter Nieuwenhuis die van dichtbij met een schot uit de draai de keeper op zijn weg vond. Gedurende de eerste helft nam FC Weesp iets meer het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. De verdediging stond keer op keer goed opgesteld. Totdat de rechtsbuiten van Weesp de achterlijn kon halen en uit zijn voorzet ondergetekende dwong tot keer toe te reageren op de lijn en in een klassieke flipperkast scrimmage de DVVA verdedigers minstens net zo vaak moesten ingrijpen. Was vier jaar keepen in de jeugd met als specialisme lijnkeepen toch nog ergens goed voor geweest. Weesp zette nog wel aan zonder echt gevaarlijk te worden. De 1-0 viel dan ook eigenlijk uit het niets toen de spits van Weesp knap wegdraaide bij de verdediging en vanaf randje 16 knap diagonaal de 1-0 binnenschoot. Het antwoord van DVVA liet niet lang op zich wachten. Na een goede aanval werd Tim Cardol gevloerd in de 16 waarop de scheidsrechter niets anders kan doen dan de bal op de stip leggen. Cardol lapte de ongeschreven voetbalwet aan zijn laars en schoot zelf beheerst de 1-1 binnen. Met deze stand werd er thee gedronken, en kon er aan de tweede helft begonnen worden.

            Hier lieten de leeuwen voetballend nog maar bar weinig zien al werd het nog wel een keer of twee gevaarlijk met afstandschoten. Maar het positiespel liep niet meer en veel persoonlijke duels werden verloren. Weesp zette daar ook niet veel tegenover ondanks de druk op de geel zwarten. Pech had de thuisploeg bij een knap schot van een meter of 20 die via beide palen miraculeus uit het doel bleef. Verder bleef het vrij ongevaarlijk totdat de verder goed verdedigende Joeri Jorg Weesp met een te korte terugspeelbal in het zadel hielp. Keeper Kristiaan Kiwitz kon er niet op tijd bij en de 2-1 was een feit. DVVA kon niet veel meer afdwingen al was Azrout nog een keer dichtbij. Weesp was nog wel twee keer dichtbij maar Kiwitz redde in een 1 tegen 1 situatie en keek bij een vrije trap met een show duik de bal beheerst op de kruising. Na afloop vond de grote baas Melger dat de echte wil om te winnen ontbrak vandaag, een conclusie waar de auteur het mee eens is. Toch had een nederlaag niet gehoeven vandaag en moeten de mannen van het 14e de komende weken geen fouten meer maken wil het de titelaspiraties hoog houden.

 

Ik geef de pen voor Tos Actief 2 door aan Kai


Zaterdag 18 oktober 2008, 12:45 uur Sportpark Drieburg

TABA 5 - DVVA 14
1 - 4   (0 - 4)

Scoreverloop:
0-1   ED (Joris)
0-2   Remko (Kristiaan)
0-3   Joris (schot)
0-4   Tim (schot)
1-4   Taba5

Shag, tattoes en vlechtjes

Door: Joris Kooijman

Taba 5, wie kent ze niet, aangevoerd door een angstaanjagende vlecht kan dit zootje ongeregeld met recht de angstgegner van DVVA 14 worden genoemd. In twee eerdere ontmoetingen wist het team van de geel zwarte leeuwen ondanks beter voetbal niet van deze levenskunstenaars te winnen.

12:30 zou de wedstrijd beginnen. Vaste volgers van het 14de weten dat dit al het eerste probleem zou vormen; onze vaste tijd is half 3, dus deze zonnige zaterdagmiddag voelde voor velen aan als een maandagmorgen zeven uur. Hiermee is ook te verklaren dat om 12 uur slecht 9 spelers present waren. Na de nodige snedige opmerkingen over de tegenstanders die getattoed en wel shaggies aan het roken waren, fietst er opeens een malloot over het voetbalveld. Bij wat voor club zijn we nu weer beland dachten we, maar het bleek onze eigen Remko te zijn die in zijn enthousiasme achter de hekken was beland.

Om kwart voor een kon de wedstrijd dan toch beginnen. Duidelijk was te merken dat de jongens van Jan en Melcher al drie weken geen wedstrijd meer hadden gehad (of kwam het toch door de bevallige dames lang de lijn?). Heel gretig werden de duels aangegaan en gewonnen en al snel volgden de eerste schoten op het TABA doel. Na 10 minuten was het raak. Een voorzet van Joris opererend op de rechterflank werd door de centrale ‘rots in de branding’ van TABA in het eigen doel gewerkt. 0-1 Het 14de versaagde niet en een stormloop naar het vijandig strafschopgebied volgde. Kristiaan probeerde het met een schot (of was het een geniale voorzet?) en nadat Remko (de fietser) deze licht toucheerde werd de keeper opnieuw verschalkt. 0-2. Een schot van Joris vanaf de hoek van het strafschopgebied zeilde over de keeper heen en een kanonskogel van Tim door het midden bleek ook te veel voor de dappere doelverdediger. 0-4 en rust.

Melcher was natuurlijk gelukkig met het scoreverloop en besloot in de tweede helft wat dingen uit te proberen voor de topper van volgende week. Er werd afgestapt van het vertrouwde 4-4-1-1 systeem en een variant met drie aanvallers werd neergezet. Het voetballend vermogen van het 14de verdween na deze omzettingen. We werden overlopen op het middenveld, en ook voorin werden geen ballen vastgehouden. Bovendien bestond de verdediging voor het grootste deel uit mensen met vooral aanvallende impulsen, en na een aantal ontsnappingen werd dan ook de 1-4 binnengeschoten na matig uitverdedigen. Dat schudde de mannen gelukkig wakker, en de pot werd geconcentreerd uitgespeeld. Eindstand: 1-4. En winst voor de Geelzwarte Leeuwen.

Volgende week Weesp uit om de nummer 1 positie.

Supporters Bedankt!

Volgende week is Kristiaan aan de beurt.


Zaterdag 27 september 2008, 14:30 uur veld 1

DVVA 14 - Waterwijk 4
2 - 2   (1 - 0)

Scoreverloop:
1-0   Rachid (Remko)
2-0   Remko (Miquel)
2-1   WW4
2-2   WW4

Uithoorn, zaterdag 20 september 2008, 14:10 uur

Legmeervogels 4 - DVVA 14
0 - 5   (0 - 3)

Scoreverloop:
0-1   Tim (penalty)
0-2   Rachid (Pieter)
0-3   Carlos (solo)
0-4   Rachid (Pieter)
0-5   Pieter (Carlos)


Goede start DVVA 14

Door: Jacob Bosma

Aanwezig: Remco, Niek, Jan, Jacob B, Jacob K, Ronald, Tim, Kai, Kristiaan, Joris, Pieter, Rachid, Koen, Carlos, Bas.

Bezielende leiding:  Melger.

Legmeervogels uit, altijd lastig? Met die vraag werd afgereisd naar het feërieke Uithoorn. Tijdens een strakke warming-up door onze body-goeroe Jan Doggy was de spanning af te lezen van de strakke koppies der geel-zwarte giganten. Onder toeziend oog van trouwe supporters Ron en Krista Vredenborg zette debuterend coach Melger de lijnen uit voor de 1e krachtsmeting van dit competitieseizoen. Als gekooide tijgers ging het 14e na het fluitsignaal van de peroxide-hoogblonde scheidsman uit de startblokken. De oefencampagne bleek haar vruchten af te werpen, daar de Legmeervogels meer affiniteit leken te hebben met het maken van een vogelnestje dan met het fatsoenlijk een balletje trappen in de weide. Splijtende passjes van met name Cardol en Kiwitz deden de verdediging van de thuisploeg doen wankelen. De eerste opgelegde kans kwam echter op conto van diezelfde thuisploeg middels een schot uit te tweede lijn die gelegenheidsgoalie Remco op de paal keek en in de rebound met katachtige reflex voor de neus van de spitsenschoen wist weg te graaien.

Opluchting maakte zich meester van de bezoekende Amsterdamse leeuwen na de openingstreffer. Vermoedelijk dacht één der Legmeervogels dat de de bal in de eigen zestien een fijne tak voor het maken van zijn herfstnestje was en deed een graai naar het leder. Cardol, van spanning voor deze competitiestart (?) slechts 3 uurtjes onder de wol geweest, deed het netje ouderwets trillen: 0-1. Voor de getergde goudhaantjes uit de hoofdstad was dit het startschot voor een middagje gallery-play. De linies van de tegenstander werden gebroken als de Titanic op volle zee. “Never let go Jack” klonk in het koppie van Jacob Kooijman en leek daarmee ook de geestdrift van broerlief aan te wakkeren. Hemelsbreed werd géén meter vrijgegeven aan de vaste tegenstander. Met een kratje bier in het vooruitzicht leek de verdediging van DVVA wel uit een peloton gele maliënkolders te bestaan. Elke aanval werd vakkundig gepareerd. Als een blok schipperde het middenveld tussen haar potdichte defensie en de immer aanspeelbare voorhoede. Aanval op aanval kreeg de sluitpost van de onervaren Uithoornse formatie te verduren als ware hij de kuststrook in Zandvoort was. Uitbundige taferelen na het laatste fluitsignaal werden verwacht, echter vermoeide koppies hadden genoeg aan de flinke inspanning bij de 3-seconde-douches. Slaap lekker boys, lekker dromen over de zege, volgende week vrijdag gaan we stuk bij de house-warming bij Ronald om aansluitend de kampioenstrein voort te laten denderen op de biljartlakens van Karen! Lekker mannen!


Bekerduel, zaterdag 13 september 2008, 12:00 uur Sportpark Middenmeer

WV-HEDW 13 - DVVA 14
3 - 2   (0 - 1)

Scoreverloop:
0-1   Miquel (Carlos)
1-1   WV
2-1   WV
2-2   Miquel (Rachid)
3-2   WV

Bekerduel, zaterdag 6 september 2008, 14:30 uur Sportpark Drieburg

De Meer 7 - DVVA 14
3 - 5   (1 - 3)

Scoreverloop:
0-1   DM7
1-1   Remko (Tim)
1-2   Kristiaan (afstandschot)
1-3   Tim (Pieter)
1-4   Miquel (Tim)
2-4   DM7
3-4   DM7
3-5   Carlos (solo)

Bekerduel, zaterdag 30 augustus 2008, 14:30 uur Veld 1

DVVA 14 - Purmerend 2
1 - 4   (1 - 3)

Scoreverloop:
0-1   Purmerend
0-2   Purmerend
0-3   Purmerend
1-3   Rachid (Remko)
1-4   Purmerend

Oefenwedstrijd zondag 24 augustus 2008, 14:00 uur Hollandscheveld

HODO 3 - DVVA 14
0 - 8   (0 - 4)

Scoreverloop:
1-0   Rachid
2-0   Rachid
3-0   Pieter
4-0   Tim
5-0   Remko
6-0   Pieter
7-0   Rachid
8-0   Kai

Purmerend 2 neemt de plaats van RAP 10 in voor de beker.

RAP 10 heeft zich teruggetrokken voor de beker.

Wat de gevolgen zijn zullen we nog wel zien...

De competitieindeling seizoen 2008-2009 is bekend.

We zitten in dezelfde poule als vorig jaar (610). Maar alleen Weesp en Waterwijk zijn nog over.
De competitie beginnen we op 20 september met een uitwedstrijd tegen Legmeervogels 4 (Uithoorn!) en 22 wedstrijden later hebben de potetiele BBQ-thuis-wedstrijd tegen Waterwijk 5 op 2 mei.


De bekerindelingen voor de poulewedstrijden aan het begin van het nieuwe seizoen zijn bekend. DVVA 14 is in groep 17 ingeloot. Helaas als nummer 2 van de poule, wat maar 1 thuiswedstrijd geeft.

De poule:
1 WV-HEDW 14
2 DVVA 14
3 RAP 10
4 Meer de 7

Eerste ronde (A-categorie 23/24 augustus, B-categorie 30/31 augustus): Nummer 1 tegen 4 en 2 tegen 3

Tweede ronde (A-categorie 26 t/m 28 augustus, B-categorie 6/7 september): Nummer 3 tegen 1 en 4 tegen 2

Derde ronde (A-categorie 30/31 augustus, B-categorie 13/14 september):  Nummer 1 tegen 2 en 3 tegen 4


Kijk bij 2008/2009 voor een overzicht van onze wedstrijden

BEKER:
Speeldata voorrondes Cat. A teams: 23-24/8; 26-27-28/8 en 30-31/8
Speeldata voorrondes Cat. B teams: 30-31/8; 6-7/9 en 13-14/9. In deze categorie worden de teams nu ook op het juiste niveau ingedeeld.

Competitie Cat A teams begint op zat 6 september, en de competitie voor B-teams op zat 20 september.